NEUGODNA TRADICIJA

Realovo prokletstvo zbog kojeg ove sezone neće biti španjolski prvak

24.08.2018 u 09:18

Bionic
Reading

Prije tjedan dana počela je Primera, a ima jedan podatak koji nikako ne ide u korist Real Madridu. 'Kraljevi' se s novim trenerom Julenom Lopeteguijem bore i protiv neugodne tradicije

Kad je Real u sezonu krenuo s novim trenerom pod predsjednikom Florentinom Perezom, taj španjolski velikan nikad nije osvojio prvenstvo. Nevjerojatan podatak kojeg jako dobro znaju na Santiago Bernabeu, a podsjećamo u ovu sezonu 'kraljevi' su krenuli s Julenom Lopeteguijem koji je došao poslije Zinedinea Zidanea.

Španjolskom stručnjaku neće biti lako, jer Barcelona izgleda moćno, a tu je i opasni gradski rival Atletico...

Inače, u prvom mandatu Pereza, a to je razdoblje od 2000. do 2006., svi su treneri bili katastrofalni u svojoj debitantskoj sezoni - Carlos Quieroz 2003./04., Camacho, Remon i Luxemburgo u 2004./05. te Lopez Caro u 2005./06, piše goal.hr. Samo je Quieroz uspio osvojiti nacionalni Superkup, a to je ništa za klub takve tradicije.

Nakon tih razočaravajućih sezona, Perez se maknuo, no karizmatični predsjednik opet je sjeo u Realovu fotelju 2009. i iako je ovaj njegov mandat daleko plodniji (četiri Lige prvaka), prokletstvo novih trenera i osvajanja prvenstva traje!

  • +3
Europski Superkup: Real M. - Atletico M. Izvor: Pixsell / Autor: Marius Becker/DPA/PIXSELL

Prva 'žrtva' bio je Manuel Pellegrini koji ne samo da nije osvojio ligu u sezoni 2009./10., nego nije uspio dići trofej ni u jednom natjecanju, a ni Jose Mourinho nije bio bolje sreće s Primerom u 2010./11. iako je on uzeo Kup.

Nakon Mourinha, u La ligi nije se proslavio ni Carlo Ancelotti. Iako je osvojio 'Decimu', deseti Realov europski naslov te uzeo Kup, u ligi je bio treći u debitantskoj sezoni. Ni Rafa Benitez nije bio bolji, a ni 'vatrogasac' Zinedine Zidane koji je došao umjesto Beniteza koji je izazvao velike sukobe u svlačionici. Međutim, ni veliki Zizou nije u svojoj premijernoj sezoni na Realovoj klupi uspio uzeti ligu.