javnost zabrinuta

Brazil na nogama: Real će njihovom dragulju napraviti isto što i Mateu Kovačiću?

22.08.2018 u 12:12

Bionic
Reading

Brazilska javnost nezadovoljna je što trener Reala Julen Lopetegui odbija poslati Viniciusa Juniora na posudbu, a u uvodne dvije utakmice sezone na travnjaku nije proveo niti minute...

Je li Real Madrid dobro mjesto za razvoj karijere mladog nogometaša? Ako pitate Martina Odergaarda kojeg su prije tri godine proglašavali najvećim talentom Europe, definitivno nije.

  • +3
Europski Superkup: Real M. - Atletico M. Izvor: Pixsell / Autor: Marius Becker/DPA/PIXSELL

Danas 19-godišnji norveški veznjak nikad se nije približio udarnoj momčadi 'kraljeva', potpuno je stagnirao i u utorak je poslan na novu posudbu u nizozemski Vitesse, u nadi da se još može spasiti njegova karijera.

Mateo Kovačić nešto je bolje prošao, igrao je za Real kao 21-godišnjak i u nekim velikim utakmicama, ali nakon što je odgledao s klupe sva tri finala Lige prvaka odlučio je pobjeći glavom bez obzira.

Sada Brazilci strahuju da će se isto dogoditi i njihovom dragulju Viniciusu Junioru kojeg je za 45 milijuna eura Real kupio prošle godine, a doveo u Madrid ovog ljeta.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Riječ je o 18-godišnjem napadaču kojem predviđaju blistavu budućnost, a neki njegovi nastupi u dresu Flamenga već su izazvali hvalospjeve. No, brazilska javnost sada je vrlo zabrinuta, jer Julen Lopetegui nije mu dopustio odlazak na posudbu, a ostao je sjediti na klupi protiv Atletica i Getafea na otvaranju sezone.

Brazilcima je sumnjivo što ga je Real prijavio kao člana svoje omladinske škole pa se boje da će ga poslati u drugu momčad koja igra u trećoj španjolskoj ligi. Ne zna se što je gore za talenta takvog kalibra: igrati među amaterima ili ne igrati uopće.

U svakom slučaju, Vinicius Junior morat će se naučiti strpljenju ove sezone, a s obzirom da Real igra u Primeri, Kupu kralja i Ligi prvaka sigurno će dobiti pokoju priliku dokazati se...