NOVI REKORDER

Realova zvijezda ispisala povijest; ovaj golgeterski pothvat nije uspio ni Ronaldu ni Messiju

01.04.2019 u 09:09

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 29. kola španjolskog nogometnog prvenstva madridski Real teškom je mukom na svom Santiago Bernabeu svladao posljednju Huescu sa 3:2, a strijelac pobjedničkog gola Karim Benzema upisao se u povijest

Gosti su iznenađujuće poveli preko Hernandeza (3) na startu utakmice, no do poluvremena je poravnao Isco (25) da bi u nastavku Real do prednosti stigao golom Ceballosa (62). Novo izjednačenje i mogućnost senzacije donio je Etxeita (74), ali Benzema (89) je u samoj završnici spasio svoju momčad blamaže.

Francuz je ispisao povijest, jer je pogotkom Huesci zabio baš svakoj momčadi protiv koje je igrao u španjolskom prvenstvu, ukupno su to 34 kluba.

Takvo nešto nije uspjelo ni Cristianu Ronaldu ni Lionelu Messiju. Portugalac je tresao mreže 32 sastava od njih 33 i jedino ga je Leganes zaustavio, dok je Argentinac na 'omjeru' 37-40, nije zabio Cadizu, Murciji i Huesci.

  • +2
Liga prvaka, osmina finala: Real - Ajax Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Inače, u prošlosti je legendarni Hugo Sanchez pogađao mreže svakom od 33 kluba protiv kojih je nastupao, ali Benzema ga je 'prešišao' za jedan te je tako postao novi rekorder.