EL CLASICO

Real srušio Barcu nakon Modrićevog kornera

02.03.2013 u 18:00

Bionic
Reading

Real Madrid pobijedio je Barcelonu i u drugom 'el clasicu' ovog tjedna. U Kupu kralja na Camp Nou su 'kraljevi' slavili 3:1, a sada u prvenstvu na Santiago Bernabeu 2:1. Gol odluke zabio je Sergio Ramos nakon što je iz kornera ubacio Luka Modrić.

Nakon odličnog ubačaja Luke Modrića iz kornera s lijeve strane u 82. minuti, Sergio Ramos sjajno je zabio glavom za domaću pobjedu Real Madrida nad Barcelonom 2:1 u derbiju 26. kola Primer. Asistencijom za odlučujući gol, Modrić je zaokružio vrlo dobru partiju u 'el clasicu' odigranom u Madridu na stadionu Santiago Bernabeu. Ramos je zabio svoj treći gol glavom u utakmicama 'el clasica', niti jedan drugi igrač nije zabio toliko pogodaka glavom u zadnjih 10 godina u ogledima dva najveća španjolska kluba.

Jose Mourinho, trener 'los blancosa', ostavio je svog najboljeg strijelca Cristiana Ronalda na klupi na početku utakmice, te ga je uveo u igru u 57. minuti umjesto Karima Benzeme, koji je zabio prvi gol za 'kraljeve' u 6. minuti.

Modrić je pokrenuo akciju i kod tog pogotka. Uposlio je Moratu koji je s lijeve strane poslao odličnu loptu pred vrata Barcelone. Karim Benzema reagirao je manirom rasnog strijelca, te je iz blizine pospremio loptu u mrežu. Bio je to četvrti gol francuskog napadača u najvećim derbijima španjolskog nogometa.

Na odgovor Barcelone nije trebalo dugo čekati. U 18. minuti je Alves poslao dubinsku loptu prema Messiju, koji ju je prihvatio iskosa s desne strane, približio se golu, te je pored Sergija Ramosa koji ga nije uspio blokirati uputio precizan niski udarac za 1:1. Bio je to 39. ovosezonski prvenstveni gol argentinskog napadača, uvjerljivo vodećeg strijelca Primere. Messi je bio strijelac u četiri od zadnjih pet gostovanja Barcelone na Bernabeuu u prvenstvu (ukupno 5 golova). Zabio je ukupno svoj 18. gol u ogledima Real Madrida i Barcelone, čime se izjednačio s Alfredom Di Stefanom.


Mogao je Argentinac u 32. minuti opet postići gol, ali je ovoga puta njegov udarac iz solidne pozicije išao ravno u domaćeg vratara Diega Lopeza.

U 39. minuti, Modrić je uputio odličan centaršut, ali je Morata tukao glavom kraj gola.

Mogao se mladi Realov napadač Alvero Morata proslaviti u 76. minuti, kada se našao 'oči u oči' s Valdesom, koji je skinuo njegov udarac.


szólj hozzá: Real Madrid vs Barcelona 1:0 Benzema
Nakon Ramosovog gola za konačnih 2:1, treba izdvojiti još dvije situacije. Prvo Ronaldov udarac u gredu u 87. minuti iz slobodnog udarca, a onda i dvojbenu situaciju u kaznenom prostoru domaćina u sudačkoj nadoknadi, kada je Ramos ispružio nogu prema Adrianu koji je lagano pao, ali se sudac nije oglasio. Barcelonini nogometaši žestoko su protestirali zbog toga, pa je sudac Miguel Perez pokazao Valdesu drugi žuti karton, odnosno isključujući crveni, i to nakon što je već odsvirao kraj utakmice.

Barcelona je, očekivano, imala znatno veći posjed lopte (62-38). Svejedno se može reći da je pobjeda domaćina zaslužena, jer je bio konkretniji u završnici.


szólj hozzá: Real Madrid vs Barcelona 1:1 Messi
Real Madrid je ovom pobjedom smanjio zaostatak za vodećom Barcelonom na 13 bodova.

Također, treba reći da je ovo bila već peta uzastopna međusobna utakmica najvećih španjolskih rivala u kojoj Barcelona nije uspjela pobijediti. Real Madrid, koji je u utorak eliminirao Barçu u polufinalu Kupa kralja, u tom je periodu upisao tri pobjede i dva remija.