hey, jude...

Real potvrdio najskuplji transfer u povijesti kluba; stigao je nasljednik Luke Modrića

14.06.2023 u 14:46

Bionic
Reading

Engleski reprezentativac Jude Bellingham (19) novi je član Real Madrida! 'Kraljevski' klub je ovu informaciju podijelio na društvenim mrežama uz poruku 'Hey, Jude' aludirajući na poznatu pjesmu Beatlesa

U službenoj objavi se navodi da je Jude Bellingham (19) potpisao šestogodišnji ugovor s Realom te bi se na Santiago Bernabeu trebalo da zadrži do ljeta 2029. godine.

Real će dortmundskoj Borussiji isplatiti odštetu u visini od 103 milijuna eura plus bonusi (oko 30 posto od ukupne vrijednosti transfera), dok bi Bellingham trebalo zarađivati oko 11 milijuna eura na godinu!

Bellingham će tako postati najskuplji engleski nogometaš ikad i najskuplje pojačanje Reala u klupskoj povijesti, a službeno predstavljanje zakazano je već za četvrtak u podne. Mladi je veznjak na Santiago Bernabeu stigao kao igrač koji bi u godinama koje dolaze trebao zauzeti mjesto našeg Luke Modrića u početnom sastavu Reala.

Bellingham je do sada igrao za Birmingham gdje je ponikao, a 2020. godine prešao je u Borussiju iz Dortmunda.

U Dortmundu su se od njega oprostili kratkom porukom, a njih je odigrao 132 utakmice, zabio je 24 gola uz još 25 asistencija.

Za Englesku je Bellingham do sada upisao 24 nastupa, a u profesionalnoj karijeri je osvojio samo njemački Kup s Dortmundom, a ujedno je i proglašen za najboljeg igrača Bundeslige u prošloj sezoni.