dramatični trijumf

Real opet u finalu Lige prvaka: Preživio odlični Bayern i ludu golijadu u Madridu!

01.05.2018 u 22:38

Bionic
Reading

Nogometaši Reala u uzvratnom dvoboju odigrali su 2:2 u Madridu protiv Bayerna i tako s ukupnih 4:3 prošli u treće uzastopno finale Lige prvaka...

Nakon PSG-a i Juventusa Zidaneova moćna družina uspješno se obračunala i s Bayernom u polufinalu elitnog klupskog nogometnog natjecanja i tako postala apsolutni favorit za osvajanje nove titule, četvrte u posljednjih pet godina.

  • +11
Liga prvaka, polufinale: Real - Bayern Izvor: Profimedia / Autor: Jose Cuesta/261/Cordon Press

Bila je to utakmica u kojoj se zbilja moglo uživati. Real je preživio dramatičan uzvratni susret na Santiago Bernabeuu ovog utorka i obranio prednost 2:1 koju je donio iz Münchena. No, nije to bilo lako ostvariti, jer već u 3. minuti Kimmich je iz blizine Bavarce doveo u vodstvo i učinio dvoboj potpuno otvorenim.

Kao i protiv prethodnih protivnika, 'kraljevski klub' nije se dao izbaciti iz takta i u 11. minuti uspio je izjednačiti. Mateo Kovačić započeo je akciju krasnim proigravanjem Marcela, a ubačaj brazilskog beka pronašao je glavu Benzeme kojem nije bio teško zabiti.

Imao je Bayern nekoliko situacija u kojima je mogao ponovo zabiti i tako potpuno izjednačiti rezultat, a najbliže je bio James Rodriguez u 33. minuti koji nije uspio iz blizine pospremiti jednu odbijenu loptu u mrežu.

U 46. minuti gosti su gadno zabrljali. Tolisso je vraćao loptu Ulreichu, a njemački golman nije znao što bi s njom pa ju je poklonio Benzemi koji je s lakoćom poentirao.

Činilo se u tom trenutku da je sve riješeno, ali u 63. minuti James je uspio probiti Keylora Navasa za 2:2 i ludu završnicu, s obzirom da je sljedeći gol Bayern vodio u finale.

No, Heynckesova momčad nije uspjela zabiti unatoč pritisku, a Real je još jednom potvrdio da ima momčad kojoj niti jedna nije ravna kad su europske utakmice u pitanju, pogotovo one u nokaut fazi natjecanja.

Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu za domaćina, a priliku je u udarnoj momčadi dobio i Mateo Kovačić koji je bio vrlo dobar, a u 73. minuti zamijenio ga je Casemiro.

Madridski klub igrat će u finalu protiv Liverpoola ili Rome koji će u srijedu u Rimu odigrati svoju uzvratni utakmicu, nakon što je Kloppova momčad u prvoj pobijedila s visokih 5:2.

Liga prvaka, polufinale:

Real M. - Bayern 2:2 (Benzema 11, 46 / Kimmich 3, James 63), prva utakmica 2:1