LIGA PRVAKA

Real je teškaš, Schalke velter, a pobjeda čista rutina!

18.02.2015 u 22:48

Bionic
Reading

Iako nisu niti iz bliza odigrali svoju najbolju utakmicu ove sezone, nogometaši madridskog Reala odnijeli su pobjedu u osmini finala Lige prvaka. Slavili su u gostima kod Schalkea, vrlo dobre njemačke momčadi, a na kraju je bilo poprilično uvjerljivih 0:2, čime su zapravo već zakaparili četvrtfinale. Pogotke su postigli Cristiano Ronaldo i Marcelo

Razlika u klasi, slikovito i boksačkim rječnikom rečeno – u kategoriji – bila je vidljiva od samog početka susreta Schalkea i Real Madrida. Kraljevski klub iz Madrida gotovo pa ničime nije impresionirao u Gelsenkirchenu, ali svejedno odnosi pobjedu 2:0, koja mu zapravo garantira slijedeći krug Lige prvaka. Ako se uzme u obzir da su na istom ovom stadionu nogometaši Reala prošle sezone pobijedili 6:1, vidi se napredak kod Schalkea, ali to im ostaje tek siromašna utjeha.

Po jedan pogodak u svakom poluvremenu bio je dovoljan za konačnu pobjedu, a prvi je u 26 minuti mrežu domaćina načeo Cristiano Ronaldo, nakon što je prvih 25 minuta iznenađujuće prošlo gotovo bez ijedne prilike s bilo koje strane. Ronaldo je poentirao nakon ubačaja Danija Carvajala, udarcem glavom nakon što se neprimjetno uvukao iza obrane domaćina, pritom izbjegavši ofsajd zamku, koja nije bila besprijekorno postavljena. Do kraja poluvremena, nekoliko solidnih prilika za goste, ali ostalo je 0:1.


U drugom poluvremenu gotovo pa ista priča! Prvih 25 minuta na terenu se mogla gledati gotovo pa nogometna uspavanka, da bi nakon promašaja Isca Schalke imao priliku doći do izjednačenja, iako do tada nisu pošteno zaprijetili vratima Reala. Choupo-Moting je spustio jednu dugu loptu na noge Uchidi, koji tuče malo izvan 16-erca i silovito gađa ravno u gredu, na sreću svih gostujućih igrača, pogotovo Ikera Casillasa.

Samo nekoliko minuta kasnije, točnije u 78 minuti, Ronaldo je primio loptu na svom prepoznatljivom mjestu, na lijevom krilu, i dao kroz nekoliko igrača dodavanje za Marcela, koji s ruba 16-erca, svojom slabijom desnom nogom puca neobranjivo u gornji lijevi kut mladog Schalkeovog vratara Wellenreuthera. Do kraja utakmice, čista rutina za Real bilo je samo održati prednost koja im garantira prolazak dalje. Zapravo rutinska pobjeda gostiju uz nimalo nezaboravnu igru. Schalke je dao svoj maksimum, te se bez nekoliko vrlo važnih igrača (među kojima i Draxler, najbolji igrač ove momčadi) nije obrukao pred vlastitim navijačima.