GOLIJADA NA BERNABEU

Real ima novu zvijezdu koja je promijenila povijesne knjige, ali joj je kapetan jednom odlukom pokazao tko je gazda

07.11.2019 u 13:15

Bionic
Reading

Madridski Real ima novu zvijezdu koja je zaljesnula u četvrtom kolu Lige prvaka protiv Galatasarayja i zabila tri pogotka u pobjedi 6:0

Utakmica na Santigao Bernabeu bila je riješena u početnoj fazi, jer nakon samo 15 minuta bilo 3:0, uz dva gola Brazilca Rodryga (4, 7) i Ramosa iz penala (14). U 45. minuti pogodio je Benzema, a Francuz je bio strijelac i za 5:0 u 81. minuti. Uu sudačkoj nadoknadi Rodrygo je došao do 'hat-tricka' za konačnih 6:0.

Mladi Brailac promijenio je povijesne knjige madridskog Reala. Ovo pojačanje iz Santosa za 45 milijuna eura postalo je najmlađi Brazilac s golom u Ligi prvaka u dobi od 18 godina i 301 dana.

Isto tako Rodrygo je postao drugi najmlađi igrač ovog natjecanja s hat-trickom. Ispred njega je ostao samo legendarni Raul kojem je to uspjelo s 18 godina i 113 dana za Real u utakmici protiv Ferencvarosa (listopad 1995).

  • +9
Brazilski nogometaš Rodrygo Izvor: EPA / Autor: RODRIGO JIMENEZ

Mogao je Brazilac doći do još jednog samostalnog rekorda, ali ga je u tome spriječio kapetan Sergio Ramos. Naime, da mu je stoper prepustio izvođenje penala i da ga je Rodrygo izveo i pogodio postao bi igrač s najbržim hat-trickom u Ligi prvaka te bi debelo nadmašio dosadašnjeg rekordera Marca Simonea koji je igrajući za Milan 1996. godine tri gola Rosenborgu zabio za 24 minute.

Ramos se nije ponio previše kao pravi kapetan, ali isto tako je možda želio pokazati mladom suigraču da u klubu postoji određena hijerarhija da ne bi previše poletio u nebesa.

  • +9
Real Madrid - Galatasaray, 4. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: RODRIGO JIMENEZ