ABA LIGA

Reakcije iz Cedevite i Zvezde; najbolji potez strašno zakucavanje

23.03.2016 u 08:10

Bionic
Reading

Cedevita ipak nije uspjela u drugoj utakmici polufinalne serije doigravanja ABA lige pred svojim navijačima pobijediti Crvenu zvezdu i izboriti treću utakmicu u Beogradu. Gosti su slavili sa 73:65. Poslije utakmice svoja razmišljanja dali su akteri obje momčadi

'Zvezda je zasluženo pobijedila. S obzirom kako smo prvo poluvrijeme odigrali napadački, trebali smo imati veću razliku, no promašili smo dosta otvorenih šuteva za tricu i razlika je na kraju poluvremena bila samo pet poena. U drugom poluvremenu je do izražaja došla veća fizička moć igrača Zvezde. Imali su više energije, a mi smo uz već otprije loš šut za tricu počeli i promašivati slobodna bacanja. Tu se Zvezda počela odvajati. Na kraju je Miller zabio važan koš u igri jedan na jedan, a na naš promašaj šuta za tricu Lazić je na drugoj strani pogodio preko ruke i zaključio utakmicu', izjavio je poslije poraza Cedevite trener Zagrepčana Veljko Mršić.

Dvojica od trojice najboljih Cedevitinih igrača, Bilan i Babić, danas nisu uspjeli odigrati na svojoj uobičajenoj razini.

'Tako se dogodilo. Dečki su se trudili, davali su sve od sebe. Protiv jedne odlične momčadi opet smo bili tu negdje, no dogodi se takva utakmica kada želite no ne ide. Protivnik je u tom trenutku bolji, brži, fizički jači. Probaš i ne ide', dodao je Mršić.
Kapetan Cedevite Miro Bilan priznao je da su gosti bili bolji.

'Rekao bih, danas zaslužena pobjeda Zvezde. Mislim da smo dosta dobro odigrali prvo poluvrijeme, ali trebali smo imati veću prednost. Izgledalo je kao da smo trebali imati barem 10 razlike. Oni su u drugom poluvremenu pojačali ritam, a mi smo izgledali dosta statično, što njima odgovara i odigrali su sjajnu obranu na takvu našu igru. Mi smo našu priliku izgubili u prvoj utakmici. Da smo pobijedili, priča bi bila sasvim drugačija i mislim da bi danas slavili, no završilo je kako je završilo.'

Trener Zvezde Dejan Radonjić poslije svega morao je biti dobre volje.

'Prije svega se želim zahvaliti navijačima koji su došli u Zagreb da bi nas bodrili. Čestitke i mojim igračima na plasmanu u finale. Na početku sezone smo imali dosta ozljeda, odlaske igrača, neki se nisu dobro snašli i izgledalo je praktički da je nemoguće da se dođe do dobrih stvari, a večeras ovdje sjedimo i slavimo 2-0 protiv Cedevite. Ja znam koliko je to bilo teško i sretan sam što smo večeras uspjeli napraviti veliki rezultat za klub jer po svemu sudeći, ako sam ja dobro obaviješten, ovo će značiti naš nastavak natjecanja u Euroligi. Večeras smo, iako ne odmah na samom početku, startali u utakmicu malo nervoznije. Cedevita je gradila dobar napad i dobru obranu i stjecali su prednost. U tim trenucima naša igra nije izgledala onako kako je trebala da bi se slavilo protiv Cedevite. Imali smo problema s izgubljenim loptama. No, u drugom poluvremenu smo odigrali fenomenalnu obranu i bili pametniji u napadu, što je i rezultiralo tim važnim koševima kad je bilo najpotrebnije.'

Junak Zvezde Branko Lazić na cijeloj utakmici zabio je samo jednu tricu, no nije ju mogao pogoditi u bolje vrijeme. Stoga je zaslužio da dođe kao predstavnik igrača Zvezde na konferenciju za novinare.

'Čestitke ekipi Cedevite na dobrim partijama tokom čitave sezone, a čestitke i mojoj ekipi na plasmanu u finale. Uspjeli smo se izvući poslije silnih problema s početka sezone. Uspjeli smo izboriti finale i priliku da branimo naslov prvaka od prošle godine. Ušli smo u utakmicu malo nervozni i umorni od puta. No, u drugom poluvremenu smo dobrom obranom i kontroliranom igrom u napadu uspjeli vratiti prednost na našu stranu i zabilježiti pobjedu', rekao je Lazić.