ODUŠEVLJENJE U SVLAČIONICI

Reakcije hrvatskih rukometaša nakon strašnog trijumfa: Pa gdje smo to igrali?

17.01.2019 u 22:42

Bionic
Reading

U susretu posljednjeg, petog kola B skupine svjetskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj, hrvatska reprezentacija je u Münchenu pobijedila Španjolsku sa 23:19 (13:10) i osvojila prvo mjesto u skupini

Očigledno razdragan i sretan nakon utakmice bio je Jakov Vranković, koji je kao ključan razlog pobjede naveo sjajnu obranu.

'Pali su europski prvaci. Obrana je bila izvanredna. Od prve do zadnje minute smo igrali kao jedan i to je bio ključ pobjede. Vodili smo cijelu utakmicu, imali smo jednu crnu rupu kad nismo zabili pogodak 10 minuta, ali obrana nije popuštala. Na kraju nam se otvorilo i u napadu i dovršili smo tu utakmicu', rekao je za RTL Vranković.

Igor Karačić također je hvalio defanzivnu igru.

'Bez dobre obrane i vrhunskih golmana nemaš što raditi u vrhu svjetskog rukometa, a mi to imamo cijeli turnir. Zabijamo puno lakih golova i to nam s ovakvom potporom gledatelja daje vjetar u leđa. Španjolci su europski prvaci, ali mi smo dali 200 posto mogućnosti. Prije utakmice smo razgovarali u svlačionici i pitali se igramo li u Hrvatskoj ili Njemačkoj. Pozivam ove divne navijače da dođu i u Köln. Možemo li do medalje? Mislim da smo na pravom putu', rekao je naš srednji vanjski.

  • +13
Hrvatska - Španjolska, SP u rukometu 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Zlatko Horvat bio je nepogrešiv sa sedam metara.

'Morali smo dobiti, to smo i napravili. Vidjeli ste što Brazil sve može na ovom prvenstvu, ali bit ćemo spremni za njih', reklo je hrvatsko iskusno krilo.

  • +8
Hrvatska - Španjolska, hrvatski navijači na rukometnom SP 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Junak je bio Željko Musa

'Ovo je domaća atmosfera. Ne znam što bi rekao, hvala im na potpori. Oni su naša snaga. A što se tiče utakmice sve što smo zacrtali toga smo se držali. Ginuli smo jedan za drugog', izjavio je naš pivot.

'Devetnaest golova smo primili od europskog prvaka i to govori sve. Dobro, zabili smo i samo 23, ali to je bila naša taktika, igrali smo smireno i nismo radili gluposti. Pohvalio bih zbilja svakog igrača ponaosob, igrali timski i igrali smo pametno, a nosila nas je ova predivna publika. Stvarno je izgledalo kao da smo igrali doma. Da nam je netko rekao da ćemo otići iz Muenchena sa svih pet pobjeda, strašno', kazao je Duvnjak, kazavši o sljedećem protivniku kratko.

'Brazil je jedna vrlo nezgodna ekipa. No, i kad ih pobijedimo imat ćemo šest bodova. Treba nam još.'