USUSRET EL CLASICU

Raul i Real žive za pobjedu nad Barcom

28.04.2009 u 11:12

Bionic
Reading

I dok Barcelona iščekuje večerašnji ogled s Chelseajem u polufinalu Lige prvaka, najveći suparnik katalonske momčadi, madridski Real, u miru se priprema za subotnji derbi na Santiago Bernabeu

Pet je kola do kraja španjolske nogometne lige, a na vrhu se stvari kompliciraju. Barcelona je od 15. kola imala velikih 12 bodova prednosti pred najvećim suparnikom, madridskim Realom, a s tom se prednošću šepurila sve do 22. kola. No tada je Guardiolina momčad malo popustila, Juande Ramos je zamijenio Bernda Schustera i Real se počeo polako približavati katalonskom ponosu. Sada taj minus iznosi samo četiri boda, s time da u sljedećem kolu (subota, 20 sati) Barcelona gostuje kod Reala.

No dok se 'kraljevski klub' mogao posvetiti samo domaćem prvenstvu, Barca je morala (i još uvijek mora) razmišljati i o Ligi prvaka, a borba na dva fronta izuzetno je iscrpljujuća. No, bez obzira na to, Barca i dalje slovi za velike favorite u oba natjecanja, ali Real se nada umoru gostiju.

'U subotu ćemo igrati i raditi kao što smo radili i u zadnjih nekoliko utakmica. Na Santiago Bernabeu ćemo 'umirati', a mislim da je to našim navijačima najvažnije. Siguran sam da ćemo do zadnjeg kola ostati u utrci za naslov prvaka. Iako je u jednom trenutku izgledalo da ćemo ispasti iz utrke, mi se nismo predavali, jer potpisom za Real riječ 'predaja' za igrače ne postoji', pojasnio je kapetan Raul, koji je s tri gola u posljednjem kolu u gostima 'sredio' Sevillu.

U jesenskom ogledu, igranom na Nou Campu, Barcelona je slavila sa 2:0, a zanimljivo je što je uoči tog dvoboja Real na svom stadionu izgubio od Seville 3:4. Je li pobjeda u Sevilli nagovještaj i drugačijeg raspleta El Clasica?