EP U VATERPOLU

Ratko Rudić puca od optimizma i vidi Barakude daleko: Mađari su sjajni, ali..

13.01.2024 u 11:17

Bionic
Reading

Veliku pobjedu Hrvatske nad Grčkoj kojom su se vaterpolisti plasirali u polufinale Europskog prvenstva kojem je domaćin Hrvatska prokomentirao je negdašnji izbornik Hrvatske, trofejni trener i jedan od najcjenjenijih vaterpolskih stručnjaka na svijetu Ratko Rudić

U izjavi za HRT Ratko Rudić je naglasio da je Hrvatska pokazala da ima kvalitetu za najveće domete.

'Bila je ovo velika utakmica, znamo da su četvrtfinala psihološki jako teška, posebno psihološki. Hrvatska je dominirala dominirala u svakom pogledu i zasluženo slavila. Ova igra daje poticaj za sljedeće utakmice', rekao je Ratko Rudić i nastavio:

'Ovo je možda jedna od najboljih utakmica, sve je funkcioniralo kako treba. Napravili smo možda par grešaka kad smo dopustili kontranapad, ali to je normalno, jer želja je velika. Ma bila je ovo utakmica skoro pa bez greške. Ona je pokazala da se Hrvatska vratila u formu koju je imala u Splitu. Moram reći da su ekipe dosta podjednake. Mladi Mađari su jako kvalitetna ekipa. I ostali isto. Više je ekipa koje pretendiraju na medalju, a mi smo istaknuli najjaču kandidaturu'.

Sljedeći protivnik Hrvatske je Mađarska. Pobjeda znači plasman u finale i sigurno odličje.

  • +38
Hrvatska - Grčka, EP vaterpolo, 12.1.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Mađarska je došla u pomlađenom sastavu, s mladim igračima koji se meni jako sviđaju i koji su vrlo tehnički nadareni i talentirani. Vrlo dobri su šuteri i plivači. Kao i sve mlade ekipe imaju slabe točke. Mislim da će izbornik to detektirati kako treba, veliki sam optimist za tu utakmici', analizira Rudić koji je za kraj razgovora za HRT je pohvalio atmosferu:

'Fenomenalno, Zagreb je dočekao Hrvatsku na najbolji mogući način, to je bila prava podrška, igrači su je osjetili. Ta energija je isto bitna za nastavak prvenstva', zaključio je Rudić.