čudesni marko bijač

Hrvatski junak na rođendan uništio Grke, a o Mađarima kaže: Nepoznata su ekipa, ali...

12.01.2024 u 20:20

Bionic
Reading

Nakon što su vaterpolisti Hrvatske, pobjedom u Zagrebu nad Grčkom 13:8, izborili plasman u polufinale Europskog prvenstva, čekalo se što će reći glavni akteri utakmice. A prvo ime svakako je bio kapetan Marko Bijač

U sjajnoj atmosferi na bazenu uz Savi, pred više od 2000 gledatelja, vaterpolisti Hrvatske uvjerljivo su nadigrali Grčku. No, više od svega impresionirali su serijom od 8:0 u drugom poluvremenu čime su riješili pitanje pobjednika.

Tako je Hrvatska izborila plasman među najbolje četiri reprezentacije te se uključila u borbu za jednu od medalja. Nakon manjih problema u Dubrovniku ovo je bila čista rapsodija. Savršena utakmica Barakuda.

Dubrovčanin Marko Bijač - koji je briljirao na golu - bolju čestitku na 33. rođendan nije mogao poželjeti.

'Hvala lijepo na čestitkama, hvala svim suigračima. Zaista su mi priredili najljepšu čestitku večeras i hvala ovoj predivnoj publici. Večeras ćemo se malo odmoriti i od sutra krećemo dalje', kazao je Bijač za HRT nakon utakmice.

'Grčka je fantastična ekipa, a to su pokazali i na početku utakmice, ali mi bili puno agresivniji i puno smo više željeli pobjedu. Sredinom treće četvrtine smo uspjeli slomiti otpor Grka i do kraja utakmice smo samo povećavali našu prednost. Mislim da je na kraju nerealan rezultat, ali sigurno je zaslužena pobjeda.'

Nekoliko riječi kazao je i o Mađarskoj, protivniku u polufinalu:

'Mlada i moram biti iskren, nepoznata ekipa s puno novih igrača, ali koja igra sjajan vaterpolo ovdje u Zagrebu. Pobijedili su uvjerljivo Talijane, a danas su pobijedili Srbe. Imaju jednu vrhunsku kvalitetu, a mi ćemo ih analizirati i vrlo dobro se pripremiti te se nadam i pobijediti', kazao je Bijač koji je oduševljen atmosferom u Zagrebu i kaže 'kako mu je užitak svaka minuta u bazenu'.

  • +38
Hrvatska - Grčka, EP vaterpolo, 12.1.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL