vukičević i Marinić-Kragić

Hrvati slomili Grčku, a jedan od najboljih poručio: Biti osmi ili četvrti je isto

12.01.2024 u 20:52

Bionic
Reading

Vaterpolisti Hrvatske sa stilom su se plasirali u polufinale Europskog prvenstva uvjerljivom pobjedom nad Grčkom 13:8

Tom pobjedom Hrvatska je izborila plasman u polufinale Europskog prvenstva gdje ih ček Mađarska.

'Bilo je fantastično, pogotovo pred ovakvom publikom. Bilo je gušt igrati ovdje! Prvo poluvrijeme bila je egal utakmica gdje smo primili par laganih golova, kasnije smo to zatvorili i s jakom obranom na čelu s Bijačem krenuo je jaki napad i čuveni igrač više na čemu moramo graditi samopouzdanje i nastaviti tako igrati', kazao je nkon utakmice Ante Vukičević koji je u vrlo važnim trenucima zabio dva možda i ključna gola.

No, posebna priča je nevjerojatno drugo poluvrijeme i serija od 8:0 hrvatskih reprezentativaca.

'Dodavanja su bila točna, lijepo smo napravili obranu pa su nam se otvarale situacije. Krasi nas zajedništvo i borba od prvog dana sve do danas, tako moramo nastaviti dalje, istim pristupom, istom željom. Mađari su neugodni, mladi, ne treba ih nimalo podcijeniti, dobili su Srbiju, bili u egalu s Grčkom i bit će teško. Ali uz ovakvu energiju i publiku, nadam se pobjedi. Biti na svom bazenu gdje si odrastao, na svom bazenu, to je ostvarenje sna', dodao je Vukičević.

Sjajan je bio i Jerko Marinić-Kragić koji je zabijao s igračem više te je pokazao odličnu formu:

'Kapetanu (Bijaču) bih čestitao rođendan, pokazao je da je mladić iako je uhvatio godine. Piše se 33, a čeka nas i torta. Nije mala stvar ovo protiv ekipe koja ima vrhunske pojedince, predivna naša utakmica i potpuno zaslužena pobjeda. Biti osmi ili četvrti je mislim isti osjećaj, nismo ništa još napravili. Bili smo pravi, čvrsti, znali smo što moramo raditi. I u Dubrovniku smo po svemu osim po realizaciji imali dobrog igrača više, danas nam se otvorilo, ušlo je, ovo je Hrvatska na top levelu', kazao je za HRT Jerko Marinić-Kragić dodavši:

'Mađarska je došla u pomlađenom sastavu, a iznenađujuće igra ponajbolji vaterpolo na natjecanju. Nemaju straha, imaju odličnog trenera. Ne smijemo ih podcijeniti, već jako ozbiljno shvatiti kao i Grke, sve je u našim rukama pred predivnom publikom', dodao je Marinić-Kragić.

  • +38
Hrvatska - Grčka, EP vaterpolo, 12.1.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL