BORBA ZA POLUFINALE

Rapsodija kod Arsenala i strah u Moskvi

31.03.2010 u 08:46

Bionic
Reading

Nakon sinoćnjih dvoboja u Münchenu i Lyonu, prve dvoboje četvrtine finala nogometne Lige prvaka odigrat će i Arsenal protiv Barcelone te CSKA protiv Intera

ARSENAL – BARCELONA

I bez njega se sprema spektakl, ali Arsenal je u iščekivanju vijesti o nastupu Cesca Fabregasa. Kapetan domaćih je ozlijeđen u subotu u Birminghamu i nastup mu je krajnje upitan. Propustio je trening u utorak, ali Wenger se još nada nastupu.

S druge strane prijetit će napadačka rapsodija i savršena vezna linija sa Xavijem, Iniestom i Yayom Toureom. Messija ne bi zaustavio ni lanac, ali topnici gaje sličan stil igre i očekuje se da će se voditi onom starom: Napad je najbolja obrana. Jedini se ne mora bojati zvižduka - iako Arsenal baš nema suviše bučne navijače - Thierry Henry. Francuz je najbolji strijelac u povijesti Arsenala i sigurno će biti toplo dočekan.

Eduardo nije zabio od 3. siječnja, a u ovoj godini igra svaku drugu utakmicu. Pitanje je hoće li početi u prvih 11, ali vjerojatno će dobiti priliku tijekom dvoboja.

Inače, Barca i Arsenal su se u Ligi prvaka susretali tri puta. Barca ima dvije pobjede, od kojih se ističe trijumf u finalu 2006. godine.

INTER – CSKA


Moskovljani su još u šoku zbog bombaškog napada i tražili su od Uefe dopuštenje da nose crni flor na dresovima. Trener domaćih Leonid Slutsky umiruje svoje navijače riječima: 'Znamo da smo autsajderi, ali na tu smo ulogu odavno navikli, pa nam ne ide loše, zar ne?'

To mu je i jedini realni argument kojega se može držati. Sve brojke, procjena snage, strateškog umijeća, tradicije i moći na strani su Talijana. Inter je u zadnja dva susreta protiv armijskog kluba zaostatke pretvarao u pobjede, Mourinho nikada nije izgubio četvrtfinale Lige prvaka, Rusi u polufinalu nisu bili od Spartaka 1991.

Dvoboji protiv Chelseaja krunski su dokaz Interove fizičke moći i razine uigranosti, no Rusi se s pravom nadaju čudu. Najveće nade polažu u novajliju Keisukea Hondu koji je u prvih pet utakmica za Ruse zabio tri gola, ali imaju i starih aduta koji izazivaju strahopoštovanje. Prije svih vratar Akinfejev i srpsko krilo Krasić.