ne vraća se

Ranieri uzvratio udarac nezahvalnim vlasnicima Leicester Cityja

03.11.2017 u 17:46

Bionic
Reading

Claudio Ranieri skrasio se ove sezone na klupi francuskog Nantesa s kojim se bori za ulazak u Ligu prvaka sljedeće sezone, a ponudu ponovo preuzeti Leicester glatko je odbio...

Podsjetimo, talijanski 66-godišnji stručnjak prije dvije sezone je kreirao možda i najveće čudo u povijesti Premiershipa, kada je s Leicester Cityjem osvojio naslov prvaka.

  • +8
Leicester slavi čudesnu titulu prvaka Engleske - navijači u deliriju Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, već sljedeće sezone nakon niza nešto slabijih rezultata vlasnici kluba odlučili su dati otkaz Claudiju Ranieriju, što je izazvalo ogorčenje javnosti i pokazalo kako nesiguran i nezahvalan je danas trenerski posao.

'Umjesto otkaza, trebali su mu podići spomenik,' smatra Gary Lineker, legenda 'lisica' i engleske reprezentacije.

Ranieri je nakon pola godine odmora ove sezone preuzeo francuski Nantes i odlično mu ide. Držao je treće mjesto sve do prošlog vikenda i poraza od Dijona, ali i dalje je u potpunosti u igri za plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone, s momčadi koja je pokraj PSG-a, Monaca, Lyona i Marseillea jednaki autsajder kao i 'lisice' u Premiershipu.

U Leicesteru je pak i njegov nasljednik Craig Shaekspeare nedavno dobio otkaz, a tajlandski vlasnik Vichai Srivaddhanaprabha sjetio se odmah bivšeg trenera i ponudio Talijanu stari posao, no Ranieri ga je glatko odbio.

Claudio koji je svojedobno sanjao o tome da u Leicesteru dočeka mirovinu, tu je mogućnost na kraju odbio. Nije oprostio izdaju...