NHL LIGA

Rangersi vezali četiri pobjede, Canucksi pet poraza

05.02.2014 u 09:09

Bionic
Reading

Hokejaši New York Rangersa savladali su Colorado s uvjerljivih 5:1 u svom Madison Square Gardenu i tako po prvi put ove sezone vezali četiri uzastopne pobjede

Kapetan Rangersa Ryan Callahan ponio je epitet igrača susreta s dva gola i asistencijom, dok su se među strijelce još upisali i Brad Richards, Derick Brassard i Anton Stralman. Na vratima Rangersa Henrik Lundqvist je skupio 27 obrana.

Boston Bruinsi upisali su 3:1 domaću pobjedu protiv Vancouver Canucksa golovima Milana Lucica, Jaromea Iginle i Daniela Paillea. Na vratima Bruinsa 27 je obrana skupio Tuuka Raask, dok je s druge strane Canucksima to bio peti uzastopni poraz.

Pod novim trenerom Paulom Mauriceom koji je zamijenio Claudea Noela 12. siječnja Winnipeg Jetsi nastavljaju igrati sjajno. Gostujuća 2:1 pobjeda protiv Caroline u utorak navečer bila im je deveta u 11 susreta pod Mauriceovim vodstvom. Pobjednički gol za Jetse 63 sekunde prije kraja postigao je Chris Thorburn, a s novom pobjedom primaknuli su se na samo dva boda od Vancouvera, koji trenutno drži posljednje osmo mjesto Zapadne konferencije koje vodi u doigravanje.

NHL liga, utorak:

Boston - Vancouver 3:1
Carolina - Winnipeg 1:2
NY Rangers - Colorado 5:1
Florida - Toronto 4:1
Montreal - Calgary 2:0
Washington - NY Islanders 0:1
Minnesota - Tampa Bay 2:1
St. Louis - Ottawa 4:5, penali
Phoenix - Dallas 1:3