TKO MOŽE DO TITULE?

Rang lista Lige prvaka; šest ekipa ima realnu šansu!

16.02.2015 u 11:31

Bionic
Reading

Po kladionicama, dvije se momčadi ističu kao favoriti ovogodišnje Lige prvaka, a to su minhenski Bayern te madridski Real. No, po procjeni naših analitičara s portala Tribina.hr, situacija je značajno izjednačenija, a čak šest ekipa ima realnu šansu nadati se da mogu ove sezone otići do kraja

Gledajući procjenu naših analitičara s portala Tribina.hr, na vrhu ljestvice najboljih europskih klubova također stoje Real Madrid i Bayern Munchen, ali razlika je značajno manja u odnosu na pratnju kada se usporedi s onim što bi sugerirale kladionice.

Real Madrid je na indesku snage 8.86, što je otprilike za 0.2 manje u odnosu na ono gdje su bili tijekom grupne faze. Jednako tako, Bayern je na drugom mjestu s indeksom snage 8.76, što je za jednako toliko manje nego li su imali tijekom faze u skupinama.

Prvi su pratioci očekivano Barcelona i Chelsea, nakon kojih slijede Atletico Madrid i PSG. Sve drugo momčadi ispod su razine snage 8.0, te zapravo poprilično udaljene, tako da se ističe šest ekipa koje imaju redom realnu šansu da ove sezone mogu nešto postići u elitnom europskom natjecanju. Iznenađenja su dakako moguća, ali šest ekipa ostaje u fokusu…


Sigurno je samo da u četvrtfinalu nećemo vidjeti jednu od spomenutih šest momčad, pošto će snage u osmini finala odmjeriti PSG i Chelsea. Real Madrid je izvukao Schalke, Bayern će igrati protiv Šahtara, Barcelona protiv Manchester Cityja, a Atletico će prolaz tražiti protiv Bayer Leverkusena.