NFL LIGA

Ramsi sele iz Saint Louisa u Los Angeles; čekali su 21 godinu

  • Autor: Hina/V.R.
  • Zadnja izmjena 13.01.2016 13:23
  • Objavljeno 13.01.2016 u 13:12
St. Louis Rams preselili u Los Angeles

St. Louis Rams preselili u Los Angeles

Izvor: Reuters / Autor: Lucy Nicholson/Files

Vlasnici NFL klubova na svom su sastanku u Houstonu odlučili dopustiti preseljenje momčadi Ramsa iz Saint Louisa u Los Angeles, pa će drugi najveći grad u SAD-u nakon 21 sezone ponovno imati klub u medijski najeksponiranijem natjecanju u Americi

Ramsi, koji su osnovani u Clevelandu 1936. godine, igrali su u Los Angelesu od 1946. do 1994. kada su zajedno s Raidersima, koji su boravili u Los Angelesu od 1982. do 1994., napustili grad koji nije želio sufinancirati izgradnju novog stadiona.

Za preseljenje u Los Angeles uz Ramse konkurirali su još i San Diego Chargersi, te Oakland Raidersi, a kako bi ono bilo dozvoljeno svaki od kandidata je trebao podršku 24 od ukupno 32 vlasnika. Iako se prije sastanka činilo kako će glasovanje biti tijesno, te je postojala mogućnost da niti jedan prijedlog ne dobije dovoljan broj glasova, na kraju je čak 30 vlasnika podržalo prijedlog vlasnika Ramsa Stana Kroenkea koji je u svojoj kandidaturi predstavio projekt izgradnje novog stadiona u Inglewoodu vrijednog 1.86 milijardi dolara, a koji bi trebao biti završen do 2019. godine.

Rezultat glasovanja vlasnika NFL klubova još je začudniji s obzirom da je Vijeće NFL-a sačinjeno od predstavnika šest klubova uoči sastanka podržalo zajednički prijedlog Chargersa i Raidersa koji su željeli izgraditi stadion u Carsonu.

Priliku pridružiti se Ramsima u Los Angelesu još uvijek imaju Chargersi kojima je dan rok do 23. ožujka da se izjasne žele li sezonu 2016. igrati u San Diegu ili Los Angelesu. U slučaju da Chargersi odluče ostati u San Diegu, priliku za pridruženje Ramsima u Los Angelesu u 2017. godini dobit će Raidersi.

Grad San Diego bi u lipnju trebao odlučiti hoće li uložiti 350 milijuna dolara u izgradnju novog stadiona, a i NFL je odlučio podržati i Chargerse i Raiderse da ostanu u svojim sadašnjim gradovima ponudivši im po 100 milijuna dolara za gradnju novih stadiona.

Preseljenje Ramsa iz Saint Louisa u Los Angeles prva je selidba nekog NFL kluba nakon 19 godina, odnosno od 1997. kada su tadašnji Houston Oilersi otišli u Nashville, te sada igraju pod imenom Tennessee Titans.

Grad Saint Louis je po drugi put izgubio NFL momčad, 1988. su Cardinalsi preselili u Phoenix gdje se i sada nalaze.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!