3. veljače u atlanti

Ramsi i Patriotsi izborili Super Bowl, ali ovakva polufinala nisu viđena u povijesti!

21.01.2019 u 09:35

Bionic
Reading

Odigrane su utakmice konferencijskih finala, na oba susreta uspješniji su bili gosti. Na Super Bowlu gledat ćemo LA Ramse i NE Patriotse. Obje utakmice riješene su nakon produžetka, što se dogodilo prvi put u povijesti!

Los Angeles Ramsi su u nevjerojatnom finalnom ogledu Nacionalne konferencije nakon velikog preokreta u Superdomeu pobijedili New Orleans Saintse sa 26:23.

Kako prenosi Sportklub, apsolutni junak trijumfa Ramsa bio je fenomenalni Greg Zuerlein koji je najprije udarcem s 48 jardi donio produžetak svojoj momčadi, a potom u četvrtoj minuti produžetka field goalom s 57 jardi (!!!) osigurao mjesto u borbi za trofej Vincea Lombardija.

Gosti iz Kalifornije uspjeli su se vratiti nakon katastrofalne prve četvrtine koju su Saintsi dobili sa 13:0 i treći put u povijesti osigurali plasman u SB, prvi put nakon 2001. Jedini naslov osvojili su 1999. godine. Dojam je da su Saintsi oštećeni u samoj završnici utakmice pri rezultatu 20:20 kada suci nisu dosudili očigledan prekršaj nad hvatačem domaćeg sastava Smithom. Da je dosuđen prekršaj, Saintsi bi imali nova četiri pokušaja za touchdown i vjerojatno bi potrošili vrijeme do kraja utakmice.

Dodavač Ramsa Jared Goff bacio je 297 jardi uz dodavanje za TD i jedno pretrpljeno presjecanje, dok je njegov suparink Drew Brees bacio 249 jardi, dva dodavanja za polaganje, ali doživio je i presudno presjecanje.

I New England Patriotsi igrat će u 53. Super Bowlu jer su finalu Američke konferencije pobijedili Kansas City Chiefse na gostovanju, također nakon produžetka. Konačan rezultat je bio 37:31 (31:31). Ključni trenutak utakmice pogledajte OVDJE.

I ovu utakmicu obilježile su vrlo čudne sudačke odluke, a Patriotsi su do trećeg uzastopnog finala, a ukupno devetog otkako su u momčadi Bill Belichick i Brady, stigli zahvaljujući polaganju Rexa Burkheada nakon 4:50 minuta igre u dodatnom vremenu, u prvoj akciji nakon podbacivanja novčića, koji je pao na njihovu stranu.

To je bila samo uvertira u totalna uzbuđenja kad su u posljednje tri i pol minute viđena čak tri polaganja!

Michel je trčanjem vratio Patriotse u vodstvo 24:21, sjajni Williams je uzvratio na isti način za novi preokret Chiefsa 28:24, da bi Rex Burkhead 39 sekundi prije kraja doveo Patse nadomak slavlja 31:28.

No, 11 sekundi prije kraja Harrison Butker je field goalom odveo utakmicu u produžetak i vratio nadu Chiefsima da mogu do plasmana u Super Bowl, ali je u dodatnom vremenu New England bio sretniji i uspješniji, slavio je iz prvog posjeda putem touch downa koji je izveden probijanjem kada je line of scrimmage bila postavljena u neposrednoj blizini end zone.

Posljednju akciju na utakmici i reakciju hrvatskih komentatora pogledajte OVDJE.