atp masters

Rafa Nadal izbjegao je katastrofu na Mastersu u Torinu, a onda iskreno priznao: Više od ovog nisam niti mogao tražiti...

17.11.2022 u 18:51

Bionic
Reading

Španjolac Rafael Nadal je u 3. kolu Zelene skupine na ATP završnici u Torinu svladao Norvežanina Caspera Ruuda 7-5, 7-5

Rafa Nadal je tako, nakon poraza od Amerikanca Taylora Fritza i Kanađanina Felixa Augera Aliassimea, završio nastup na ATP Mastersu u Torinu, no zahvaljujući današnjoj pobjedi uspio je izbjeći ponavljanje svog najgoreg niza od pet poraza.

Četiri uzastopna poraza na ATP Touru 36-godišnnji Španjolac zadnji put u karijeri je imao 2009. godine, a pet poraza u nizu prije nego što je njegova karijera uzletjela u sezoni 2004./05.

Ruud je s dvije pobjede u skupini osigurao nastup u polufinalu, dok će drugi meč u skupini danas između Fritza i Auger-Aliassimea odlučiti drugog polufinalista.

Nakon pobjeda oglasio se Nadal te iskreno priznao da više od ovog nije niti mogao tražiti u ovoj za njega turbulentnoj i teškoj godini.

'Imao sam teških pola godine i nakon svega više od 2022. nisam mogao tražiti. Osvojio sam dva Grand Slam turnira, godinu sam završio visoko pozicioniran na ATP ljestvici, a zapravo mi već puno znači što se u svojim godinama još uvijek mogu nadmetati na najvišoj razini. Samo zbog toga sam već sretan', rekao je Rafa Nadal te se okrenuo idućoj godini:

'Želim se pripremiti što je bolje moguće. Godinu započeti s pravom energijom i što je prije moguće biti u pravom natjecateljskom ritmu. Iskreno, još uvijek sam uzbuđen oko tenisa i svega što je svakako pozitivna stvar', zaključio je Nadal.