francuzi su rekli 'ne'

Kapetan francuske reprezentacije odbio je nositi traku u duginim bojama i za to ima jako dobar razlog

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 15.11.2022 13:03
  • Objavljeno 15.11.2022 u 12:47
Bionic
Reading

Hugo Lloris, kapetan francuske nogometne reprezentacije objavio je kako na SP-u u Katru neće nositi kapetansku traku duginih boja nakon što su pojedini kapetani nekih europskih reprezentacija potvrdili da će ju nositi kao znak borbe protiv diskriminacije...

Francuzi su bili među osam europskih država čije su se reprezentacije pridružile kampanji 'Jedna ljubav'. No, aktualni svjetski prvaci više ne podržavaju kampanju koju su pokrenuli Nizozemci.

Sve je pojasnio kapetan 'tricolora' Hugo Lloris.

'Prije nego bilo što započnemo treba nam odobrenje Fife, dogovor s francuskim savezom. Naravno, ja imam i svoje osobno mišljenje, a ono je dosta slično mišljenju predsjednika Francuskog nogometnog saveza', rekao je Lloris pozivajući se na izjave predsjednika Francuskog nogometnog saveza Noëla Le Graëta koji je prije nekoliko dana izjavio kako bi volio da Lloris ne nosi traku s duginim bojama kako bi pokazao poštovanje prema domaćinu.

'Kod nas u Francuskoj, kada god ugostimo neke strance, tražimo od njih da poštuju naša pravila i kulturu. Tako ćemo se i mi ponašati u Katru. Mogu se slagati ili ne slagati s njihovim idejama, ali moramo pokazati poštovanje prema domaćinima', zaključio je Lloris.

U Katru su zabranjene istospolne veze, a jedan od ambasadora Svjetskog prvenstva Khalid bin Salman je u razgovoru za njemački ZDF rekao je da je homoseksualnost 'oštećenje uma'.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal