MUTIKAŠA!

Radivojević na sudu zbog 'slučaja Eduardo'

13.07.2009 u 22:25

Bionic
Reading

Dugo je trajalo dokazivanje tko je kome osobni savjetnik, menadžer i rođak, da bi na kraju policijski grafolozi prepoznali krivotvorenu dokumentaciju koja je Eduarda da Silvu obvezivala na milijunski iznos odštete prema tetku njegove supruge, Miljenku Radivojeviću

Zbog krivotvorenja isprave i pokušaja prijevare hrvatskog nogometnog reprezentativca Eduarda da Silve zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je u ponedjeljak optužni prijedlog protiv dugoselskog poduzetnika Miljenka Radivojevića (48). Radivojević, tetak supruge Eduarda da Silve, tereti se da je u ožujku prošle godine na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu podnio tužbu protiv nogometaša Arsenala poznatog po nadimku Dudu, tražeći od njega 8,76 milijuna kuna odštete, a taj zahtjev je potkrijepio dokumentacijom, za koju se utvrdilo da je krivotvorena.

Radivojević je sudu priložio Sporazum o poslovnoj suradnji iz 2003. kojim se Dudu navodno obvezao isplaćivati mu deset posto provizije od svakog iznosa koji će mu biti isplaćen. Tijekom parnice provedeno je grafološko vještačenje koje je otkrilo da na dokumentu nije vlastoručni potpis poznatog nogometaša nego potpis nastao na fotokopirnom ili laserskom pisaču, objavilo je na svojim internetskim stranicama zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo.

Tako je samozvani Duduov menadžer i savjetnik na kraju umjesto milijuna zaradio optužni prijedlog u kojem se tvrdi da je Radivojević znao da je riječ o krivotvorini na sporazumu u kojem je pisalo da je Dudu obvezan isplaćivati proviziju od svakog isplaćenog iznosa, bez obzira na to je li Radivojević sudjelovao u sklapanju ugovora, jer ga nagrađuje kao svog osobnog savjetnika.

Poznati nogometaš je lani potvrdio da je s tetkom svoje supruge imao jedan ugovor koji je razvrgnut, a da je sporazum na koji se u tužbi poziva Radivojević krivotvoren, pa je protiv njega podnio kaznenu prijavu zbog pokušaja prijevare i krivotvorenja isprave.