ŠKOTI TRAŽE TRENERA

Rađa li se ljubav na relaciji Bilić - Celtic?

27.05.2009 u 17:27

Bionic
Reading

Nakon brojnih engleskih i njemačkih klubova koje se vezalo uz ime izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Slavena Bilića, od srijede je na tom popisu veliki i ugledni škotski Celtic. Navodno je ljubav obostrana

Prema pisanju Daily Maila, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić jedan je od najozbiljnijih kandidata za nasljednika Gordona Strachana na klupi Celtica. Isti izvor navodi da je bivši igrač engelskih Everona i West Hama jedan od najperspektivinijih trenera, a sjetili su se i da je pod njegovim ravnanjem Hrvatska stigla do četvrtfinala Eura 2008. godine.

Kao osobu zaduženu za kontakt, klub s Parkheada odabrao je svog bivšeg igrača Rudija Vatu.

'Slaven bi bio jako zainteresiran za treniranje Celtica', rekao je Vata za Sportsmail.

'Moji poslovni partneri sastali su se sa Slavenom u Zagrebu prije dva tjedna i tada su ga pitali bi li se preselio u Glasgow. Njegov je odgovor bio potvrdan. Rekao je da mu je čast što ga se uzima u obzir jer Celtic i Rangerse ubraja među najbolje momčadi u Europi. On je vrlo pametan trener i odlično govori engleski', rekao je Vata. Daily Mail naveo je da je za Bilića bio zainteresian i Chelsea, a potom i HSV.

Engleski list izvukao je i Slavenovu izjavu uoči prijateljskog ogleda Škotske i Hrvatske prošlog ožujka na Hampden Parku:

'Škotska liga možda nije najjača na svijetu, ali u njoj postoje dva kluba koja su zaista velika. Svaki menadžer kojeg Rangersi ili Celtic pozovu na razgovor otišao bi ondje barem poslušati ponudu. Ista stvar vrijedi i za bilo kojeg igrača na svijetu', prenijeli su engleski novinari. Ima li u svemu tome istine ili ćemo uskoro još jednom čuti  Bilićevu odbijenicu, znat ćemo uskoro.