MOTOCIKLIZAM

Quartararo prvi Francuz nakon 21 godine s pobjedom u MotoGP klasi; utrku obilježio težak pad prvaka Marqueza koji je iznesen na nosilima

19.07.2020 u 15:32

Bionic
Reading

Francuski motociklist Fabio Quartararo (Yamaha) pobijedio je na Velikoj nagradi Španjolske u elitnoj klasi motoGP, na prvoj utrci SP-a u ovoj klasi održanoj na trkalištu Jerez de la Frontera

Quartararo (21) se upisao u povijest jer je prvi Francuz koji je slavio u najjačoj klasi još od 1999. godine i tek četvrti uopće.

Španjolac Maverick Vinales bio je drugi, a treće mjesto osvojio je Talijan Andrea Dovizioso, dok je šesterostruki prvak svijeta Marc Marquez teško pao u završnici utrke i sa staze je iznesen na nosilima. Utrku nije uspio završiti niti veteran Valentino Rossi.

Ovo je bila prva utrka u klasi MotoGP ove sezone, a sljedeća je VN Andaluzije, koja će se za sedam dana voziti također u Jerezu.

Talijanski motociklist Luca Marini, polubrat čuvenoga Valentina Rossija, pobijedio je na Velikoj nagradi Španjolske u klasi moto2, druge utrke SP-a održane na trkalištu Jerez. 

Marini je startao kao četvrti, ali se najbolje snašao u utrci i pobijedio ispred Japanca Tetsuto Nagashima, pobjednika prve utrke u Kataru.

Treće mjesto je osvojio Španjolac Jorge Martin. U ukupnom poretku vodi Nakashima (45) ispred Talijana Lorenza Baldassarrija (28).  

Španjolski motociklist Albert Arenas (KTM) pobjednik je Velike nagrade Španjolske na trkalištu u Jerezu u klasi moto3, drugoj utrci Svjetskog prvenstva nakon otvaranja u Kataru 8. ožujka.

Arenas je slavio i na utrci u Kataru, pa vodi s maksimalnih 50 bodova u ovoj klasi. Drugo mjesto u Jerezu osvojio je Japanac Ai Ogura, koji u ukupnom poretku ima 14 bodova manje o Arenasa, dok je treći bio Talijan Tony Arbolino. 

Sljedeća utrka je također u Jerezu za sedam dana.