TOME SE NIJE NADAO

Publika izviždala Vettela na pobjedničkom postolju!

09.06.2013 u 22:08

Bionic
Reading

Sebastian Vettel doživio je neugodnost nakon pobjede na Velikoj nagradi Kanade. Ferrariju naklonjena publika zviždala mu je dok je davao svoju prvu službenu izjavu...

Čini se da aktualni trostruki F1 prvak nije pretjerano omiljen u Montrealu. Iako u njegovoj pobjedi na kanadskoj utrci nije bilo ništa sporno, s obzirom da je bio najbrži i po kiši i po suhom te na kraju uvjerljivo slavio, publika se okrenula protiv njega i to mu otvoreno pokazala tijekom službenog intervjua kojeg je vodio Eddie Jordan.

Kada se Sebastian Vettel uhvatio mikrofona, uslijedili su žestoki zvižduci te fanatično pjevanje pjesama u čast Fernanda Alonsa, do te mjere da se jedva dala čuti izjava 25-godišnjeg Nijemca. Iako je primijetio što se događa, vozač Red Bulla nije se dao smesti i nadugo i naširoko razvezao o utrci u svom stilu.

'Imali smo dobrih utrka ovdje, ali nije se dosad sve poklopilo da pobijedimo. Prije dvije godine bio sam blizu, ali sam izgubio pobjedu u zadnjem krugu. Ovo je odličan osjećaj, jer imao sam sjajan bolid. Pobjegao sam ostatku i mogao uživati. U trenucima smo imali i puni boks prednosti pred svima i bilo je lako kontrolirati utrku,' rekao je Vettel, da bi nakon njega na red došli Fernando Alonso i Lewis Hamilton koje je publika toplo prihvatila.

Čini se da Ferrariju naklonjeni navijači ne mogu oprostiti Vettelu veliku dominaciju u posljednje četiri godine, a zasigurno su se neki okrenuli protiv njega i zbog odbijanja naredbi momčadi i oduzimanja pobjede Webberu ove godine u Maleziji.

U svakom slučaju, zviždanje vozaču na postolju rijedak je slučaj u automoto sportu. Zadnji put to se dogodilo u Jerezu 2005. nakon MotoGP utrke u kojoj je Valentino Rossi izgurao u posljednjem zavoju domaćeg ljubimca Setea Gibernaua.