NEMA VIŠE LAGANO

PSG-u je prekipjelo s Kylianom Mbappeom; mlada zvijezda je dobila ultimatum, manje od dva tjedna za odluku života ili...

26.02.2021 u 21:15

Bionic
Reading

Sapunica oko budućnosti Kyliana Mbappea ne bi trebala još dugo trajati. U PSG-u očekuju da će uskoro riješiti problem oko produljenja ugovora sa svojom zvijezdom ili...

Kylianu Mbappeu ugovor istječe u ljeto 2022., a pariški klub cijeli problem želi riješiti prije uzvrata u Ligi prvaka s Barcelonom 10. ožujka. Sportski direktor Leonardo je bio jasan, ne želi da se ovaj slučaj više odugovlači. Mbappe je rekao kako je u razdoblju razmišljanja, a sada izgleda da će uskoro morati dati odgovor PSG-u o svojoj budućnosti.

'Došli smo do točke kada moramo zauzeti stav i donijeti odluku. Dugo razgovaramo. Naš je stav jasan. Znamo što želimo i uskoro ćemo donijeti odluku', rekao je Leonardo za francuske medije.

Sportski direktor također je otkrio da se namjeravaju produljiti ugovori s Neymarom, Angelom Di Marijom i Juanom Bernatom. Razgovori s Neymarom napreduju bolje od ostalih, ali PSG ima jasan plan, želi ih zadržati sve.

  • +11
Barcelona - PSG Izvor: EPA / Autor: ALBERTO ESTEVEZ

Isto tako je nakon Leonardovih riječi postalo jasnije da Mbappe neće napustiti PSG kao slobodan igrač, na kraju ugovora, nego ukoliko uskoro ne produlji, sigurno će ga ponuditi na prodaju. Za njega bi onda Francuzi tražili čak 180 milijuna eura.

Taj iznos prije pojave korone ne bi bio problem za mnoge klubove, ali sada ga rijetki mogu isplatiti, jer isto tako treba i Mbappeu dati velika godišnja primanja koja bi mu u Parizu iznosila čak 37 milijuna eura neto po sezoni u slučaju ostanka.