VELIKA PREDNOST

PSG slomio Chelsea, ozljeda Ibrahimovića

02.04.2014 u 23:22

  • +21

PSG - Chelsea i Real - Borussia

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

PSG je na svom travnjaku svladao Chelsea rezultatom 3:1 i tako već u prvoj utakmici napravio krupan korak prema plasmanu u polufinale Lige prvaka

Na Parku prinčeva PSG je poveo golom Ezequiela Lavezzija u trećoj minuti, praktički u istim trenucima kada je u Madridu Real poveo protiv Borussije. Argentinac je zabio lijepim udarcem ljevicom u rašlje. Golu je prethodilo PSG-ovo ubacivanje s lijeve strane i neuspješno očišćena lopta glavom od strane Johna Terryja.

Chelsea je izjednačio iz jedanaesterca preko Edena Hazarda. Penal je prethodno skrivio Thiago Silva na Oscaru, a Hazard je pri izvođenju najstrože kazne izabrao suprotan kut od vratara Salvatorea Sirigua.


Za 2-1 vodstvo PSG-a zaslužan je Chelseajev stoper David Luiz koji je poslao loptu u vlastitu mrežu nakon opasnog centaršuta u peterac. I kada se činilo da će susret završiti 2-1 pobjedom PSG-a pariški je klub preko Javiera Pastorea u trećoj minuti sudačke nadoknade uspio stići i do trećeg gola. Zabio je Pastore iz sjajne solo-akcije iskosa s desne strane kaznenog prostora prizemnim udarcem u bliži kut Petra Čecha.

Loša vijest u rezultatski uspoješnoj večeri za Parižane je ozljeda Zlatana Ibrahimovića. Čudesni Šveđanin, koji večeras nije briljirao, sredinom drugog dijela je osjetio oštru bol u zadnjoj loži i napustio travnjak.

Liga prvaka, Završnica
Paris Saint Germain 3 1 Chelsea
Strijelci
1:0 E. Lavezzi (3') 1:1 E. Hazard (11m, 27')
2:1 D. Luiz (ag, 61') 3:1 J. Pastore (90')
Sastavi
S. Sirigu
T. Silva
A.
Maxwell
C. Jallet
T. Motta
B. Matuidi
M. Verratti (76' Y. Cabaye)
Z. Ibrahimović (68' Marcelinho)
E. Lavezzi (85' J. Pastore)
E. Cavani
P. Cech
J. Terry
G. Cahill
C. Azpilicueta
B. Ivanovic
Oscar (72' F. Lampard)
D. Luiz
Ramires
E. Hazard
Willian
A. Schurrle (59' F. Torres)
Žuti kartoni
A. 20'
T. Motta 81'
E. Cavani 86'
Ramires 12'
Willian 32'
D. Luiz 86'