URUGVAJSKA ZVIJEZDA

PSG ruši rekorde; doveli najskupljeg igrača ljeta!

16.07.2013 u 13:08

Bionic
Reading

Za nevjerojatnih 64 milijuna eura, vlasnici Paris St. Germaina doveli su dosadašnjeg Napolijevog napadača i urugvajsku zvijezdu Edinsona Cavanija. Transfer bi trebao biti potvrđen u kasnijim popodnevnim satima

Ako je vjerovati talijanskom portalu corrieredellosport, Edinson Cavani novi je igrač francuskog PSG-a. Tako se pridružio svome donedavnom suigraču Lavezziju, s kojim je do prošle sezone činio napadački tandem u Italiji. Navodno je dogovorena odšteta od 64 milijuna eura, čime Cavani postaje najskuplje ovoljetno pojačanje, kao i najskuplje pojačanje u povijesti francuske lige. Njegova će plaća također biti primjerena odšteti, čak 10 milijuna eura godišnje slijedećih pet godina.


Osim toga, na vječnoj listi Cavani dolazi na četvrto mjesto, a sva tri prva transfera drži madridski Real. To su redom transferi Cristana Ronalda (94 milijuna eura), Zinedinea Zidanea (73 milijuna eura) i Kake za 65 milijuna eura.

Također je zanimljivo da je Cavani s vrha liste najplaćenijih igrača ovoga ljeta skinuo Radamela Falcaa, koji je potpisao za konkurentski Monaco za 60 milijuna eura, a da listu top 5 najplaćenijih igrača kompletiraju također južnoamerički igrači Neymar, James Rodriguez i Fernandinho.