čeka se odluka barcelone

PSG povukao potez kojem se Neymar dugo nadao, a u Parizu su spremni i na veliki gubitak

07.07.2020 u 18:40

Bionic
Reading

U ljeto 2017. godine preselio je iz Barcelone u PSG za nevjerojatnih 222 milijuna eura. No, Brazilcu Neymaru vrlo brzo počelo je nedostajati društvo iz katalonskog kluba, te se već nakon prve sezone, počelo pisati o mogućem povratku na Nou Camp. Ovog ljeta, napokon, taj bi se transfer mogao i dogoditi

Brazilski nogometni velemajstor, 28-godišnji Neymar, već neko vrijeme osjeća se nesretno u PSG-u i namjeravao se vratiti u Barcelonu.

No, s obzirom na njegovu vrijednost, što u nogometnom, što u marketinškom smislu, bogati vlasnici PSG-a, bili su uporni u svojoj nakani da ga ne puštaju.

Međutim, kako je Neymar svake godine 'ozlijeđen', očito su i gazde PSG-a odlučile biti malo popustljivije. I prošlog ljeta, kada je povratak već praktički bio zgotovljen, postigli su dogovor s Brazilcem da odigra još jednu sezonu.

Trebala je to biti ova, koju je upropastila pandemija koronavirusa, i Neymar je dobio signal, ako Barcelona spremi ponudu od 170 milijuna eura, da se može ovog ljeta vratiti na Nou Camp.

Drugim riječima, PSG bi ga pustio 'ispod cijene', odnosno za čak 52 milijuna eura manje nego su ga u ljeto 2017. godine doveli.

S time, da u dresu pariškog kluba Neymar mora odigrati, u punom angažmanu, utakmice Lige prvaka. Za početak, četvrtfinala, jer PSG je uspješno u osmini prošao dortmundsku Borussiju.

Neymar je ove sezone odigrao 22 utakmice, postigao je 18 golova i upisao deset asistencija.

Sasvim sigurno da bi mu se jako razveselili i Messi i Suarez, pa i naš Rakitić, ali pitanje je hoće li Barcelona imati toliko novca.

  • +7
La liga, Celta Vigo - Barcelona Izvor: EPA / Autor: LAVANDEIRA JR