LIGA PRVAKA

PSG na mukama; hoće li to Barca iskoristiti?

15.04.2015 u 10:34

Bionic
Reading

U srijedu su na rasporedu dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka. Veliku pozornost privlači susret na Parku prinčeva između PSG-a i Barcelone (20.45)

Uloženi arapski milijuni ove bi se sezone itekako mogli isplatiti pariškoj momčadi. PSG je u ovom trenutku u igri za tri ovosezonska trofeja, a do prvog je već uspio doći ovog vikenda. Radilo se o najmanje važnom natjecanju za Paris, o Liga kupu, ali Bastia se pokazala potpuno nedoraslim suparnikom, te je u finalu uvjerljivo pregažena sa 4-0.

Bastia je odrađena, a u PSG-u su se odmah potom okrenuli starom poznaniku iz Barcelone. Prije dvije sezone Paris je u istoj rundi ovog natjecanja eliminiran od Barcelone bez da je poražen u 180 minuta igre (2-2 i 1-1), a upoznao se s njime i ove sezone u grupnoj fazi natjecanja. Parižani su tada slavili na Parku prinčeva sa 3-2, dok su u uzvratu poraženi sa 3-1, no bilo je to u posljednjem kolu kada su obje momčadi već osigurale prolazak dalje.

Francuska se momčad dobro ove sezone nosila protiv Barce, ali danas će trener Laurent Blanc imati velikih problema s izostancima koji bi mogli utjecati na izvedbu njegove momčadi. Daleko najvažniji jest onaj Zlatana Ibrahimovića koji nema pravo nastupa zbog isključenja u osmini finala protiv Chelseaja. Osim švedskog napadača za nastup neće konkurirati niti veznjak Marco Verratti i bek Serge Aurier koji su također suspendirani, te Thiago Motta koji je od ranije ozlijeđen. Blanc je odlučio prijaviti krilo Lucasa Mouru i braniča Davida Luiza. Problem je s potonjim dvojcem činjenica da niti jedan od njih nije potpuno sanirao ozljede i zapravo je njihov nastup vrlo upitan.

'Posljednje dvije sezone na poprilično smo frustrirajuć način ispadali iz Lige prvaka, ali prolaskom na Stamford Bridgeu pokazali smo kako smo naučili neke lekcije iz svega. Igrali smo ove sezone dva puta protiv Barce i te nam utakmice trebaju biti nit vodilja, iz njih trebamo naučiti što promijeniti, a što zadržati u našoj igri. Na primjer jedna smo od rijetkih momčadi koja je Barceloni u jednom susretu uspjela zabiti tri gola što je odlično, međutim nismo uspjeli spriječiti protivnika u postizanju pogodaka. Bilo bi idealno otići na uzvrat bez primljenog gola, ali Barca je jedna od rijetkih momčadi u Europi koja je svakome u stanju zabiti gol gdje god da se igralo', kazao je u najavi domaći igrač Maxwell.


Za razliku od domaćina koji je u Liga kupu odradio rutinski posao, Katalonci su ovog vikenda imali na rasporedu teško gostovanje kod Seville. Činilo se da će bodovi sa Sanchez Pizjuana otići put Katalonije jer je Barcelona povela 2-0, ali je domaćin sa dva pogotka izjednačio rezultat, te na taj način ponovno zakomplicirao utrku za španjolskog prvaka.

Španjolski mediji u domaćim izostancima vide Barcinu priliku, ali Luis Enrique Martinez upozorava:

'Točno je da domaćin ima problema, ali moramo se sjetiti našeg prvog ovosezonskog susreta kada je Paris također bio bez Ibrahimovića, a svejedno nas je svladao. S druge strane u uzvratu je Ibra igrao, a mi smo slavili. Želim naglasiti kako Blanc na raspolaganju ima širok kadar izuzetno kvalitetnih igrača i kako se bez obzira na probleme radi o odličnom suparniku. Pogotovo moramo obratiti pozornost na kontre i na prekide gdje je PSG po meni najjači.'

Za razliku od svog kolege Luis Enrique ima puno manje problema i danas ne može računati tek na suspendiranog Danija Alvesa.