1:0 PROTIV REIMSA

PSG minimalnom pobjedom preuzeo vodstvo Le Championata

20.10.2012 u 19:41

Bionic
Reading

Nogometaši PSG-a u drugoj su utakmici devetog kola francuskog prvenstva na svom Parku prinčeva pobijedili Reims 1-0

Gol odluke u 65. je minuti postigao Kevin Gameiro na asistenciju Brazilca Maxwella, koji je igrao na mjestu lijevoga veznog igrača. Pogodio je 25-godišnji napadač glavom s druge vratnice nakon što je Maxwell oštro nabacio s desne strane. Na prvoj je vratnici lopta bila previsoka za Zlatana Ibrahimovića.

Bio je ovo prvi Gameirov pogodak glavom u PSG-ovu dresu otkako je u ljetu prošle godine stigao iz Lorienta.

Domaću je momčad, premda su Ibrahimović i društvo imali više loptu u posjedu (57-43%) i češće pucali prema golu suparnika (23-16, 6-4 unutar okvira), u više navrata, a najmanje tri puta, bravuroznim obranama spašavao talijanski vratar Salvatore Sirigu.

Najbolju je ostvario u 40. minuti, kada je obranio 11-erac Diegu. Isti je igranjem rukom u 16-ercu skrivio desni bočni branič Parižana Gregory van der Wiel.

Bio je to već deveti promašeni od 19 dosad izvedenih penala u Le Championnatu ove godine.

Uz nesavladivog Sirigua momčad Carla Ancelottija, koja u srijedu dolazi Dinamu u Zagreb na dvoboj trećeg kola A-skupine Lige prvaka, do kraja je sačuvala tri boda i s njima privremeno zasjela na prvo mjesto prvenstvene ljestvice.

Učinak od 23 pokušaja prema suparničkom golu Parižanima je najbolji ovosezonski u nacionalnom prvenstvu. Osim s Maxwellom u veznom redu, Ancelotti je iznenadio i uvrštavanjem Thiaga Silve uz Matuidija na mjesto zadnjega veznog igrača.

Loša vijest za talijanskog stratega na klupi Parižana ozljeda je 22-godišnjeg kapetana Mamadoua Sakha. Stoper francuske reprezentacije ozlijedio je bedreni mišić još krajem prvog poluvremena, a igru je definitivno morao napustiti u 78. minuti.

PSG je protiv Reimsa igrao u sastavu: Sirigu – Van der Wiel, Alex, Sakho (od 78. Sissoko), Armand – Thiago Silva, Matuidi – Nene (od 46. Nene), Maxwell – Gameiro (od 72. Jallet), Ibrahimović.