Dva moćna kluba

PSG i Real nakon sapunice oko Mbappea bore se za mladog Francuza i ne misle štedjeti; Parižani povećali iznos odštete na čak 100 milijuna eura!

03.06.2022 u 11:26

Bionic
Reading

Člana mlade francuske reprezentacije žele velikani. Liverpool je otpao, a do 31. kolovoza će se saznati gdje će Aurelien završiti. Kako se doznaje grčevitu borbu za njega vode PSG i Real Madrid

Dva se nogometna velikana bore za 22-godišnjeg igrača Monaca Aureliena Tchouaménija. U pitanju u francuski PSG i španjolski Real Madrid.

Ipak, Monaco traži veliku cifru, a PSG radi ono što mu je omogućeno s obzirom na bogatstvo vlasnika tog kluba: povećali su iznos odštete na okruglih 100 milijuna eura.

Ako su dali 222 milijuna na Neymara i 180 na Mbappéa, ova cifra ne čudi. Međutim, ovime dovode Real u nezavidan položaj.

Madriđani žele potpisati ugovor s mladim Francuzom, ali ne žele dati toliki iznos. Predsjednik Reala Florentino Perez ne želi povući potez koji bi mogao imati posljedice po stabilnost kluba.

Doduše, to im ne bi bio prvi put da plate toliku cifru (platili za Hazarda i Balea), međutim, te transfere su obavili prije korona-krize kada su zarađivali ogroman novac od sponzora i ulaznica, a sad nemaju toliko kao prije zbog poduže faze bez gledatelja na tribinama i trenutačno si ne mogu tek tako priuštiti takvu odštetu.

Iz Reala se ipak nadaju čudu. Nadaju se da će se cifra ipak sniziti jer mladi Francuz želi napustiti francusku ligu. Međutim, on to želi zasad. Znamo da je Mbappé obećao iz Pariza prijeći u Madrid, pa je ipak izdao navijače bijelog dijela Madrida koji su ga mjesecima čekali.

Dodajmo kako prijelazni rok traje od 1. srpnja do 31. kolovoza. Gdje će u konačnici Francuz završiti, do zadnjeg dana prijelaznog roka će se saznati.