počinje liga nacija

Ovo je 11 'vatrenih' koji će istrčati protiv Austrije; ozljede su desetkovale našu reprezentaciju, a pitanje je hoće li zaigrati Luka Modrić

03.06.2022 u 06:28

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras u Osijeku (20.45 sati, NovaTV) igra utakmicu 1. kola Lige nacija protiv Austrije. Problema je u našim redovima previše, izborniku Zlatku Daliću preminuo je otac, ali će ipak voditi momčad koja je oslabljena brojnim ozljedama

Ne mogu 'vatreni' bez problema, više nitko niti ne pamti kad je okupljanje reprezentacije proteklo savršeno, bez ozljeda i osobnih tragedija. Među prvima je za ovo lipanjsko okupljanje zbog ozljede otpao Ivan Perišić, a zbog zaraze koronavirusom nema Marka Livaje i Petra Muse. Potom je izbornik Zlatko Dalić zbog smrti oca morao napustiti reprezentaciju, sada je potvrđeno da je otpao Joško Gvardiol, a ni Šime Vrsaljko nije spreman za utakmicu s Austrijom.

Uz sve to je kapetan Luka Modrić stigao samo dan uoči utakmice i gotovo sigurno neće biti u prvih 11, a problema s ozljedom ima Marcelo Brozović.

'Joška Gvardiola smo pustili, neće biti spreman niti za jednu utakmicu. U ovom trenutku je to najbolje za njega kako bi se spremio za iduću sezonu. Šime Vrsaljko također neće konkurirati za Austriju, nadam se da će u Splitu početi trenirati. Luka Modrić će danas trenirati, a još ćemo vidjeti hoće li početi od prve minute ili nam se priključiti u nastavku. U razgovoru s izbornikom procijenit ćemo što je najbolje', istaknuo je dan uoči utakmice Vedran Ćorluka, jedan od pomoćnika izbornika Zlatka Dalića.

U međuvremenu se izbornik Dalić priključio 'vatrenima' u Osijeku nakon što je u srijedu u Livnu pokopan njegov otac, te će voditi reprezentaciju u večerašnjem ogledu protiv Austrije.

Prema do sada viđenom na treninzima, čini se kako su se Dalić i njegov stručni stožer odlučili na sljedećih 11 koji bi trebali istrčati večeras u 20.45 sati na travnjak Gradskog vrta:

  • +57
Osijek; hrvatska nogometna reprezentacija, trening uoči utakmice protiv Austrije, 2.6.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Livaković - Juranović, Vida, Ćaleta-Car, Barišić - Brozović (Jakić), Kovačić - Brekalo, Pašalić, Oršić - Kramarić

U cijeloj je priči samo jedna nepoznanica. Naime, Marcelo Brozović ima problema s ozljedom i od ponedjeljka je trenirao po posebnom programu. No, posljednji je trening u Osijeku odradio sa suigračima i dojam je da bi trebao biti spreman. No, ako kojim slučajem Broz ipak neće moći, njegovu će poziciju 'pokriti' Kristijan Jakić, osvajač Europske lige s frankfurtskim Eintrachtom.

Sve su ostale linije naše reprezentacije više ili manje očekivane. Livaković je standardan na golu, Vida i Ćaleta-Car su na stoperskim pozicijama, bekovi su Juranović i Barišić, u veznome redu bi uz Kovačića trebali zaigrati Brozović ili Jakić, na krilima su Brekalo i Oršić, Pašalić je ofenzivni veznjak koji će iz 'drugog plana' pratiti Kramarića. Da, Krama je ponovno 'u špici' iako je sam već više puta istaknuo kako mu ta pozicija nije baš najdraža. No, u posljednjih pet utakmica za reprezentaciju Kramarić je zabio četiri gola pa je i logično da započne ovaj susret.

Za očekivati je da će kao izmjene gotovo sigurno priliku tijekom susreta dobiti Vlašić i Barišić u ofenzivnom dijelu momčadi, Modrić bi se mogao rastrčati barem pola sata, a tu su još i Majer, Sosa, Ivanušec...