NIJE TO ZASLUŽIO

Prvo su Novaka Đokovića potjerali, sada blokirali njegov povratak, ali najtužnije je što su srpskom tenisaču leđa okrenuli njegovi najveći rivali

19.11.2020 u 18:01

Bionic
Reading

Oko prvog igrača svijeta Novaka Đokovića uvijek neka gužva, a bez komplikacija nije moglo ni na završnom Mastersu osam najboljih tenisača koji se održava Londonu

Svi koji prate tenis znaju da je srpski tenisač zajedno s Kanađaninom Vasekom Pospisilom osnovao Udruženje profesionalnih igrača (PTPA) kako bi na taj način pomogao nižerangiranim igračima koji ne žive u blagostanju, a posebno su upali u financijsku krizu tijekom stanke uzrokovane koronavirusom. Oni najbolji ionako su su se namirili za nekoliko života.

Problem je bio taj što je ATP imao nešto slično, Vijeće igrača kojem je upravo predsjednik bio Đoković. No srpski tenisač očigledno je mislio da ona nije bila dovoljna pa je osnovao još jednu organizaciju, ali potporu nije dobio od svojih najvećih rivala Rafaela Nadala i Rogera Federera koji su to smatrali nepotrebnim.

Reagirao je i sam ATP te ga je prisilio na ostavku na predsjedničku funkciju. Ovih dana dogodio se novi kaos. Naime, sami tenisači nominirali su Đokovića za povratak u Vijeće igrača.

'Nominirali su me moji kolege igrači, nisam se proaktivno kandidirao za Vijeće', rekao je Đoković novinarima nakon što je u srijedu navečer izgubio od Danila Medvedeva.

'Ne vidim nikakav sukob bilo koje vrste da sam dio PTPA-e i dio Vijeća igrača. Sada sam nominiran od strane velike grupe igrača i Pospisil i ja smo to prihvatili, jer je to velika čast. To što su nas nominirali nakon što smo potjerani, govori koliko smo dobar posao radili i koliko nas poštuju. Imate odgovornost kada vas nominiraju.'

  • +4
Novak Đoković na završnom Mastersu u Londonu Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Đoković ne bi imao ništa protiv povratka i da sjedi na dvije stolice, uvjeren je da tu ne bi bilo nikakvog sukoba interesa, jer se obje organizacije bore za istu stvar, ali ATP mu to neće dozvoliti. Čelnici muškog tenisa imali su sastanak i donijeli su odluku kako niti jedan aktivni tenisač ne može biti dio Vijeća igrača, a u isto vrijeme neke druge organizacije u teniskom svijetu.

Inače, u Vijeću igrača su Roger Federer, Rafael Nadal i Andy Murray koji su tako na neki način okrenuli leđa prvom tenisaču s ATP  ljestvice.... To Đoković nije zaslužio, jer je samo želio još više pomoći ugroženim kolegama iz 'bijelog sporta'.