ragbi je svetinja

Nevjerojatne scene iz Australije; u jeku pandemije koronavirusa na utakmici u Brisbaneu bilo je gotovo 50.000 navijača

19.11.2020 u 11:55

Bionic
Reading

Treću, odlučujuću utakmicu finala australske Nacionalne ragbijaške lige (NRL) između New South Wales Bluesa i Queensland Maroonsa s tribina stadiona Suncorp u Brisbaneu pratilo je 49.155 navijača. I ne, nije ovo vijest stara godinu dana, susret je odigran jučer, u srijedu 18. studenog...

Zima je u Australiji završila, dolaskom toplijeg dijela godine povukao se i koronavirus te su tamošnje vlasti praktički ukinule sve zabrane koje su više mjeseci bile na snazi.

I dok je ostatak svijeta u djelomičnom ili potpunom 'lockdownu', a sportski se događaji - koji se još mogu održavati - igraju bez prisustva gledatelja na tribinama, u Australiji - problema nema!

Tako je jučer, u srijedu 18. studenog, treću, odlučujuću utakmicu finala australske Nacionalne ragbijaške lige (NRL) između New South Wales Bluesa i Queensland Maroonsa s tribina stadiona Suncorp u Brisbaneu pratilo čak 49.155 navijača!

Da, nevjerojatne brojke, gotovo 50.000 ljudi na stadionu kapaciteta oko 52.000 gledatelja pratilo je najpopularniji sport 'Down Under', ragbi! Nestvarne scene za ostatak svijeta, pune tribine, navijači i navijačice bez maski na licu... Kao da se sve to događa na nekoj drugoj planeti ili u nekim prošlom, za sport i cijeli svijet sretnijim i bezbrižnijim vremenima.

No, pandemija je u Australiji dolaskom toplijeg vremena splasnula, u posljednjih četrdesetak dana nema više od dvadesetak novih slučajeva zaraze koronavirusom na dan, a aktivnih slučajeva imaju oko 1300. Za usporedbu, u Hrvatskoj je danas 3164 novozaraženih...

Rezultat? Queensland je slavio 20:14 u utakmici koja je igrana pred najvećim brojem gledatelja od početka pandemije koronavirusa uopće!