BEZ PRAVOG BAZENA

Prvo je oduševila BiH, a zatim je stiglo priznanje za sav trud i rezultat; susjedi imaju najbolju juniorku Europe

23.12.2021 u 16:59

Bionic
Reading

Petnaestogodišnja plivačica iz Mostara Lana Pudar je najbolja juniorska plivačica u Europi, objavio je portal Swimranking nakon što je na netom završenom Svjetskom prvenstvu u plivanju u Abu Dhabiju osvojila brončanu medalju za Bosnu i Hercegovinu

Po prikupljenim podacima iz Europske plivačke federacije (LEN) i baze rezultata i poretka nacionalnih plivačkih saveza mlada, Mostarka se našla na prvome mjestu juniorki i među među kremom europskog plivanja. Lana Pudar je po tim podacima i najbolja juniorska plivačica Europe na 100 i 200 m delfin, te europska juniorska rekorderka, dok je druga na 50 m delfin.

U seniorskoj konkurenciji u 2021. godini ima šesto vrijeme na 100m delfin, ali i broncu sa Svjetskog kupa i četvrto vrijeme na 200 m delfin. 

Ova petnaestogodišnjakinja je na upravo završenom Svjetskom prvenstvu u plivanju u Abu Dhabiju osvojila brončanu medalju na 200 m delfin. To je ujedno prva medalja koju je ostvario jedan natjecatelj u plivanju za Bosnu i Hercegovinu. 

Uspjeh kojega je postigla mostarska plivačica utoliko je veći kada se zna da Mostar nema velikog bazena u kojemu bi ona mogla plivati i pripremati za za velike nastupe. 

Tijekom večeri u Mostaru će se brončanoj sa Svjetskog prvenstva u plivanju upriličiti svečani doček.