NIZOZEMAC JE BIO JASAN

Riječi koje su odjeknule auto-moto svijetom! Aktualni prvak Max Verstappen priznao kako je zbog njega spreman odmah napustiti Formulu 1

23.12.2021 u 16:17

Bionic
Reading

Aktualni prvak Max Verstappen otkrio je da bi napustio Formulu 1 ako bi njegov trkaći inženjer Gianpiero Lambiase napustio taj oktanski sport

Vozači Formule 1 u pravili su jako vezani uz svoje trkaće inženjere. Njihov odnos ponekad i prelazi poslovnu suradnju odnosno imaju prijateljski odnos i van Formule 1.

Iznimka nije ni Max Vestatppen koji je tijekom karijere u Red Bullu povezan s britansko-talijanskim inženjerom Gianpierom Lambiaseom.

Nizozemac je rekao da ravnoteža koju daju jedan drugome iskrenim razgovorima, tijekom vikenda kada je utrka, izvlači najbolje od njih oboje, a nedavno je otišao korak dalje...

'Rekao sam mu da radim samo s njim. Čim on prestane, i ja prestajem', otkrio je vozač Red Bulla za Ziggo Sport o tome što bi ga moglo natjerati u prijevremenu mirovinu.

Verstappenovi fanovi ne moraju paničariti, Lambiase ne pomišlja na odlazak iz Red Bulla pa je tako i aktualni prvak 'siguran'.

'Ponekad smo prilično strogi jedan prema drugome, ali i ja to želim. Mora mi reći kada sam kreten. Uvijek sam mu to govorio. Može mi to reći i na radiju, ali u posljednje vrijeme ide jako dobro', govorio je Verstappen i opisao njihove emocionalne razgovore preko radija i kako je Lambiase sposoban zadržati mirnoću pod pritiskom i primjereno reagirati tijekom utrke.

  • +3
Max Verstappen, svjetski prvak 2021. Izvor: Profimedia / Autor: Phil Duncan / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Imam puno poštovanja prema tome kako ponekad ostaje miran. Kad ste u bolidu, vaš broj otkucaja srca raste, pod pritiskom ste. Ponekad imate one trenutke u kojima progovorite ili povisite glas, ali onda ako imate i s druge strane da netko povisi glas, možete završiti u velikoj svađi na radiju tijekom vožnje, što ja mislim da nije dobro', govorio je Nizozemac za GP Racing magazin i dodao:

'Uvijek razgovaramo. Također, kada imamo nesuglasice ili što već, vrlo lako to prebrodimo, jer na kraju dana imamo isti cilj, obojica želimo pobjeđivati svaki vikend, želimo se truditi i imati što bolji rezultat. Da, ponekad to može postati pomalo emotivno, ali mislim da je to dio utrke.'