od 4. do 20. veljače

Hrvatskoj još tri skijaške norme za ZOI u Pekingu, blizu novog olimpijskog nastupa je i posada boba četverosjeda

23.12.2021 u 14:54

Bionic
Reading

U Hrvatski olimpijski odbor (HOO) stigla je informacija o trima novim skijaškim normama za Zimske olimpijske igre u Pekingu (4. do 20. veljače 2022.)

Uz postojeće dvije norme, za koje su nominirani naš najbolji skijaš Filip Zubčić i najveća hrvatska skijaška perspektiva Zrinka Ljutić, sadašnji kontingent normi u alpskom skijanju osigurava olimpijski nastup trojice skijaša i dviju skijašica, izvijestio je u četvrtak HOO.

Budući da su tri nove skijaške norme na raspolaganju državi, odnosno nacionalnom olimpijskom odboru, u ingerenciji matičnog sportskog saveza (HSS) je odluka koji će još skijaši i skijašice biti hrvatski predstavnici u Pekingu. Za pretpostaviti je da su u najužem krugu kandidata iskusni skijaši i skijašice koji trenutačno nastupaju u Svjetskom kupu - Matej Vidović i Samuel Kolega te Leona Popović i Andrea Komšić, kao i još jedan olimpijac iz Pjongčanga, Istok Rodeš.

Hrvatska zasad ima devet normi za Zimske olimpijske igre u Pekingu, a osim pet u alpskom skijanju, tri su iz nordijske inačice (Vedrana Malec, Marko Skender i Tena Hadžić u skijaškom trčanju) te jedna ženska, bez konkretne "vlasnice" - u brzom klizanju na kratkim stazama (short track).

Velike izglede za novi olimpijski nastup ima i naša bob posada, koja je zasad u predviđenoj olimpijskoj kvoti momčadi u disciplini četverosjed, a realno je očekivati da će među našim olimpijcima u Pekingu biti i Krešimir Crnković u biatlonu te Lea Jugovac u snowboardu. Točan broj hrvatskih predstavnika na ZOI-ju u Pekingu znat će se tek nakon preraspodjele olimpijskih kvota (16. siječnja 2022.).