RUSKA PREMIERLIGA

Prvo debakl protiv Dinama, a onda i otkaz treneru

25.11.2012 u 15:13

Bionic
Reading

Ranije ovoga tjedna, Spartak je izgubio kod kuće od Barcelone 3-0, nakon čega je ostao bez izgleda za prezimljavanje u Europi, bilo u Ligi prvaka ili Europa ligi, a sad je daleko od Europe i kroz rusko prvenstvo

Nakon nedjeljnog domaćeg poraza 5-1 od gradskog rivala Dinama u 17. kolu ruske Premierlige, uprava moskovskog Spartaka razriješila je 41-godišnjeg španjolskog stručnjaka Unaija Emeryja dužnosti trenera.

Na ljestvici ruskog prvenstva Spartak zauzima šesto mjesto s 29 bodova, 10 manje od vodećeg CSKA, koji ima i utakmicu manje. Trenutna Spartakova pozicija na kraju prvenstva ne donosi izlaz na europsku scenu.

Ranije ovoga tjedna, Spartak je izgubio kod kuće od Barcelone 3-0 u 5. kolu G skupine Lige prvaka, nakon čega je ostao bez izgleda za prezimljavanje u Europi, bilo u Ligi prvaka ili Europa ligi.

'Klupski dioničari odlučili su smijeniti Emeryja s dužnosti trenera. Sljedeće novosti objavit ćemo u ponedjeljak ili utorak', obznanio je glavni direktor kluba Valerij Karpin.

Emery je na klupu Spartaka sjeo u svibnju ove godine, kada je potpisao dvogodišnji ugovor. Naslijedio je upravo Karpina. Prije toga je četiri godina bio na kormilu Valencije.