bilo je minus 22

Prvi topnik 'zagrebaša' uoči Barcelone: Neće nas razbiti...

03.11.2017 u 11:47

Bionic
Reading

Rukometaši PPD Zagreba u 6. kolu Lige prvaka u subotu (18 sati) gostuju kod Barcelone. 'Zagrebaši' ove sezone još nemaju pobjedu u najelitnijem natjecanju, tek dva remija i tri poraza. A u Barceloni neće biti nimalo lako, na istom je mjestu Zagreb prije tri sezone doživio najteži poraz, bilo je 43:21...

Stipe Mandalinić (25) prvi je strijelac PPD Zagreba u Ligi prvaka ove sezone. Zabio je 33 gola u prvih pet utakmica, od toga deset Wisli, devet Vardaru, osam Kristianstadu... No, 'zagrebaši' još nemaju pobjedu, tek dva remija i tri poraza, a u subotu (4. studenog, 18 sati) gostuju kod jedne od najjačih europskih momčadi, Barcelone.

Posljednje gostovanje u Barceloni, prije tri godine, momčad PPD Zagreba ne pamti po dobru, tog 18. travnja 2015. godine doživjeli su najteži poraz u Ligi prvaka 43:21. Teških i mučnih minus 22 gola zaostatka...

'To treba ostaviti iza sebe. Ja tada nisam igrao, ali sam gledao s tribina. Nije bilo lijepo, nimalo… Ali to se neće ponoviti. Pokazat ćemo koliko vrijedimo, koliko zaista možemo', kaže Stipe Mandalinić uoči utakmice s Barcelonom i nastavlja:

'Ne idemo u Barcelonu da bi se unaprijed predali. Svima je jasno protiv kakve momčadi igramo, ali mogu obećati da ćemo se boriti. Sve je moguće… Barcelona je veliki protivnik, kad bi se dogodilo neko veliko iznenađenje… Kad bi… To bi nam jako, jako puno značilo…'

Barcelona je ovog ljeta osvježila momčad, dosta je novih igrača, a nakon prvih pet kola Lige prvaka imaju tri pobjede, remi i poraz (od Vardara u Skoplju 27:24).

'Imaju dosta mladih igrača, impresivnu vanjsku liniju, Mem, N'Guessan, Dika, Palmarsson... Bit će jako teško, nije to kao svaka druga utakmica, lagao bih kad bih rekao da je. No pokazat ćemo što znamo, a možemo puno i sigurno im neće biti tako lako kao zadnji put', uvjeren je Stipe Mandalinić koji tvrdi kako ne osjeća pritisak kojeg nosi njegova pozicija nositelja igre i prvog strijelca momčadi:

  • +12
PPD Zagreb Wisla 28:28 Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

'Dugo sam se tražio, ali nije mi to nikakav problem. I ekipa ima zaslugu u tome svemu. Ne osjećam pritisak, idem 200 posto u svakoj utakmici. Samo da ekipa dobije, moj učinak nije bitan...'

Pred rukometašima PPD Zagreba je pakleni mjesec - nakon gostovanja kod Barcelone čekaju ih sve redom najjače momčadi - Gorenje (7. 11. u gostima), Vardar (11. 11. doma), Nantes (19. 11. u gostima), ponovno Barcelona (22. 11. doma) te RN Löwen (29. 11. doma).

'Tko preživi pričat će... Ali, nema razloga za zabrinutost, mlada smo ekipa, imamo dovoljno kvalitetnih igrača za rotaciju. Možemo mi to iznijeti, pitanje je kakvi će rezultati biti… Nama treba poticaj, bilo je crnih rupa, loših partija... Treba nam jedna ili dvije dobre utakmice da nas dignu, da vratimo samopouzdanje. Pozitivan sam, dizat ćemo se iz utakmice u utakmicu, nikome neće biti lako s nama', zaključio je Stipe Mandalinić.