životna drama

Zvijezdi Arsenala nakon teške ozljede prijetila je amputacija noge

03.11.2017 u 09:44

Bionic
Reading

Santi Cazorla (32), španjolski reprezentativac i veznjak londonskog Arsenala, posljednju je utakmicu odigrao krajem listopada prošle godine. Od tada je proživio pravu dramu i skoro ostao težak invalid...

Španjolac se ozlijedio 19. listopada prošle godine na utakmici Lige prvaka protiv Ludogoreca. Njegov je Arsenal tada slavio 6:0, a za Santija Cazorlu započela je noćna mora koja traje već duže od godine dana.

Stradala mu je tada Ahilova tetiva te je odmah operiran. Na početku su se mogle čuti glasine kako je za njegovu ozljedu kriva Arsenalova liječnička služba jer Cazorla je i ranije imao problema s Ahilovom tetivom, prije puknuća je pauzirao gotovo dva mjeseca, a klupski su mu liječnici ipak dozvolili povratak na teren iako je bilo jasno da nije potpuno spreman.

Prva je operacija rekonstrukcije tetive na njegovoj desnoj nozi prošla sjajno, liječnici su bili optimistični i najavljivali su brzi povratak. No, nesretni je Španjolac u bolnici 'pokupio' bakteriju koja je inficirala ranu i krenuli su problemi. Nanizao je čak devet operacija u osam mjeseci, a u jednom je trenutku stanje njegove noge bilo toliko loše da su liječnici najozbiljnije razmišljali i o amputaciji kako se upala ne bi proširila i ugrozila mu život!

'Stalno, komplikacija za komplikacijom. Prvo bakterija u bolnici, pa infekcija kosti, pa rana nije mogla zarasti... Valjda sam sad 'ispucao' sve pehove', jadao se nesretni Cazorla svojedobno. Tetivu su mu zbog infekcije morali skratiti i 'nadograditi', a liječnici su mu govorili da će biti sretan ako će nakon svega moći normalno hodati. O profesionalnom igranju nogometa nisu se usudili izjašnjavati...

  • +4
Crvena zvezda - Arsenal, 3. kolo Europske lige Izvor: Reuters / Autor: MATTHEW CHILDS

Srećom, oporavak Santija Cazorle u ovom trenutku ide sjajno. Španjolac je uporan, naporno radi i najavljuje povratak na teren već početkom sljedeće godine. Španjolski sportski dnevnik Marca čak je objavio fotografiju njegove operirane noge na kojoj rana izgleda zastrašujuće...

>> Ovo je najveći pehist u povijesti nogometa

'Nadam se da je sada sve gotovo, da je ova noćna mora prošlost i da ću ponovno zaigrati', uvjeren je Cazorla, a poruke podrške stižu mu od suigrača i trenera 'topnika' Arsenea Wengera.

'Morat ćemo paziti s njegovim povratkom jer nije igrao nogomet godinu dana. Trebat će mu nekoliko utakmica s rezervnom momčadi da se vrati i 'osjeti' ponovno teren... Nadam se da će iza Božića biti u prvoj momčadi', otkrio je Arsene Wenger.