UVRIJEDIO CIJELI NAROD

Prvi sukob u Formuli 1 ove sezone: Verstappenu to nije trebalo!

18.04.2017 u 08:46

Bionic
Reading

Max Verstappen izjavio je nakon kvalifikacija u Bahreinu da nema namjere razgovarati o incidentu s Felipom Massom 'jer je on Brazilac', što je uvrijedilo veterana Williamsa i izazvalo negativne reakcije javnosti...

Podsjetimo, Verstappen se u subotu žalio kako ga je Massa ometao pri ulasku u ključni krug kvalifikacija i onemogućio mu bolji plasman od šestog mjesta s kojeg je u nedjelju startao.

Na pitanje hoće li o tome razgovarati s kolegom odgovorio je da neće 'jer on je Brazilac i nema se tu što raspravljati'.

Taj komentar nikako nije sjeo Felipeu koji ga je prije utrke ljutito upozorio:

'Pazi što govoriš o Brazilcima, jer morat ćeš voziti na Velikoj nagradi Brazila potkraj godine i budi oprezan,' rekao mu je Massa i zaključio pred novinarima:

'Nema pravo tako govoriti o Brazilcima, a da pritom uopće ne zna što govori.'

Dva dana kasnije 19-godišnji Max shvatio je kakvu je glupost napravio pa se odlučio ispričati.

'Bila je to emocionalna reakcija izvađena iz konteksta. Jako poštujem brazilski narod koji je uvijek prema meni srdačan kad dođem u posjet njihovoj zemlji. Ispričavam se svima koji su se osjetili uvrijeđeni i veselim se utrkivanju na Velikoj nagradi Brazila,' objavio je na Instagramu talentirani vozač koji mora još naučiti birati svoje riječi...