VALENTINO NA TLU

Prvi Rossijev trenutak slabosti ove sezone!

14.08.2015 u 18:23

Bionic
Reading

MotoGP vikend u Brnu započeo je padovima većine glavnih favorita za pobjedu, a među njima po prvi put ove sezone i Valentina Rossija...

Slavni 36-godišnji talijanski šampion briljira ove sezone i vodi s devet bodova prednosti na polovici sezone, ispred timskog kolege Jorge Lorenza. Dosad je Valentino Rossi završio na pobjedničkom postolju na svih deset utrka, uz tri pobjede i ostaje favorit za osvajanje desete titule u karijeri, prve nakon 2009. godine.

Zanimljivo, Rossi ne samo što je bio konstantan u utrkama ove sezone, već nije griješio niti na treninzima i kvalifikacijama. Sve do ovog petka u Brnu. Pao je talijanski velikan u petak po prvi put ove sezone te tako pokazao da čak ni on nije nepogrešiv.

Bio je to iznimno težak dan za MotoGP vozače, s obzirom da su na zemlji završili i vozači Honde. Aktualni prvak Marc Marquez dobro je prošao, no Dani Pedrosa snažno je natukao gležanj pa je propustio ostatak akcije na stazi.

Jorge Lorenzo na Yamahi jedini je od velike četvorke zadržao motor na stazi i u nedjelju će pokušati novom pobjedom dodatno pritisnuti Rossija na vrhu.