NHL DOIGRAVANJE

Prvacima prijeti ispadanje već u prvog krugu

03.05.2013 u 09:41

Bionic
Reading

Branitelji naslova Stanley Cupa, Los Angeles Kingsi, pali su u zaostatak od 2:0 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije NHL lige, nakon još jednog tijesnog poraza od hokejaša St. Louisa

Izgledalo je kao da nas, kao i u prvoj utakmici, čeka produžetak u susretu St. Louisa i Los Angelesa, no branič Bluesa Barret Jackman postiže svoj prvi pogodak u karijeri kada je doigravanje u pitanju, svega 50.4 sekunde prije kraja, te osigurava svojoj momčadi komotno 2:0 vodstvo u seriji do četiri pobjede.

Podsjetimo, prošle je godine na putu do naslova Los Angeles pomeo (4:0) St. Louis u drugom krugu doigravanja, no sada je na 'dobrom' putu da na isti način ispadne ove sezone.

Drugu utakmicu na Zapadu odigrali su Anaheim Ducksi i Detroit Red Wingsi, a potonji su nakon produžetka poravnali rezultat u seriji na 1-1. Gustav Nyquist postigao je pogodak nakon minute i 21 sekunde u produžetku, u situaciji s igračem više, te ipak spasio svoju momčad, koja je u trećoj trećini prosula prednost od čak tri pogotka!

Serija seli u subotu u Detroit i Joe Louis Arenu.

Prve su utakmice na Istoku odigrali Washington Capitalsi i New York Rangersi, odnosno Montreal Canadiensi i Ottawa Senatorsi.

Washington je pred domaćim navijačima svladao Rangerse 3:1, zahvaljujući furioznoj drugoj trećini u kojoj je postigao sva tri gola. Najbolji strijelac regularnog dijela sezone Aleks Ovečkin pokrenuo je preokret, a isti su dovršili Marcus Johansson i Jason Chimera u razmaku od svega 46 sekundi.

Branden Holtby obranio je 35 udaraca na golu Capitalsa, a jedini pak koji ga je prošao bio je onaj Carla Hagelina u prvoj trećini. Recimo i da je ovo treća uzastopna sezona u kojoj se ove dvije momčadi sastaju, a prošle je, u drugom krugu Istoka, New York eliminirao Washington nakon sedam utakmica.

Druga utakmica serije igra se u subotu, također u Washingtonu.

Prednost domaćeg leda nisu iskoristili Canadiensi, koji su s 4:2 poraženi od Ottawe. Junak susreta bio je vratar Senatorsa Craig Anderson, koji je obranio čak 48 udaraca prema svojim vratima za veliku prednost svoje momčadi u vrlo izjednačenoj seriji.

Utakmica broj 2 na rasporedu je već danas (petak).

NHL doigravanje, 1. krug:

Istočna konferencija

Washington - NY Rangers 3:1
Washington vodi u seriji: 1-0

Montreal - Ottawa 2:4
Ottawa vodi u seriji: 1-0

Zapadna konferencija

Anaheim - Detroit 4:5, produžetak
Serija je izjednačena: 1-1

St. Louis - Los Angeles 2-1
St. Louis vodi u seriji: 2-0