REGIONALNA LIGA

Prva pobjeda vaterpolista Mornara, Jadran uvjerljiv protiv Solarisa

26.11.2021 u 16:03

Bionic
Reading

Vaterpolisti splitskog Mornara upisali su prvu pobjedu na prvom turniru regionalne vaterpolske Jadranske lige u Splitu nakon što su petak u 2. kolu svladali Primorac iz Kotora sa 13:12 (7:3, 2:4, 2:4, 2:1)

Mornar je bio odličan u prvoj četvrtini, koju je dobio sa 7:3, ali već u drugoj Primorac je došao na dva gola zaostatka, a do kraja treće četvrtine uspio je izjednačiti na 11:11. U zadnjoj dionici nije bilo golova sve do tri i pol minute prije kraja, kada je Roko Akrap pogodio za vodstvo Mornara 12:11. No, već u sljedećem napadu Đorđije Stanojević donosi izjednačenje Primorcu. Na kraju ponovno se istaknuo Roko Akrap, koji je 57 sekundi prije kraja zabio za pobjedu Mornara 13:12, koji nakon dva kola ima po jednu pobjedu i poraz.

Kod Mornara najbolji su bili Marin Vrdoljak sa pet i Roko Akrap sa četiri gola, dok je momčad Primorca predvodio Đorđije Stanojević sa tri  pogotka.

U još jednom susretu 2. kola splitskog turnira nije bilo neizvjesnosti, jer domaći Jadran je protiv šibenskog Solarisa slavio sa 16:7 (6:1, 2:2, 3:3, 5:1) upisavši i drugu pobjedu.  U redovima Jadrana najbolji su bili Rino Burić, Jerko Marinić Kragić i Luka Bukić sa po tri pogotka, a kod Solarisa najefikasniji je bio Antun Goreta sa dva gola.

 U poslijepodnevnom programu turnira u Splitu, u 3. kolu, sastaju se Mornar - Solaris (17 sati), Crvena zvezda - Primorac (18.50) i Jadran (ST) - Radnički (20.40)

 Na ljestvici vode klubovi sa beogradskog turnira, Novi Beograd i dubrovački Jug AO, koji imaju maksimalni učinak, odnosno 9 bodova, a slijedi splitski Jadran sa 6, ali i utakmicom manje.