ODMAH PAO NOSITELJ

Prva pobjeda Mate Pavića na ATP turnirima!

18.06.2012 u 16:59

Bionic
Reading

Mladi hrvatski tenisač Mate Pavić je napravio veliko iznenađenje na ATP turniru u Hertogenboschu. U dvoboju prvog kola izbacio je 40. igrača svijeta Robina Haasea rezultatom 6:4 7:6(2)

18-godišnji Splićanin Mate je u svom drugom ATP nastupu upisao prvu pobjedu, i to u velikom stilu.

'Ne, nisam imao pritisak. Činilo mi se čak da je to bio problem za Haasea koji je igrao pred svojim navijačima. Odlično sam odigrao ključne poene i sada uživam u najvećem trenutku karijere', rekao je nakon pobjede Pavić.

Meč na travnatoj podlozi dobio je provjerenom metodom. Visokim postotkom prvog servisa, kvalitetnim volejima, strpljivim izmjenama i uz malu dozu sreće. Prvi set uzeo je jednim breakom u kojem renomiranom Haaseu nije ostavio ni poena, dok je drugi išao zaobilaznicom.

Prvo je Pavić spasio jednu break loptu, da bi Haase kod vodstva 6:5 otišao na 15:40. Ipak, mladi Splićanin se izvukao iz rupe i napunio se samopouzdanjem koje mu je u odlučujućoj igri pri gubitku 2:1 donijelo šest poena u nizu i trijumf karijere.

Tako je Pavić opravdao povjerenje koje mu je organizator Unicef Opena ukazao dodjeljivanjem pozivnice, a za četvrtfinale će se boriti protiv Nijemca Petzschnera koji je nakon kvalifikacija izbacio i Rusa Tursunova.

Već ova pobjeda donijet će mu pomak s trenutno 640. na 550. mjesto ATP ljestvice, a novo čudo plasiralo bi ga na još 100 mjesta bolju poziciju. Kako god bilo, čini se da nema kraja Splićanima koji se odlično snalaze na travnatoj podlozi.