SREBRNI ČETVERAC

Prva hrvatska medalja na OI u Londonu!

03.08.2012 u 12:05

Bionic
Reading

Na jezeru Dorney u 12.30 sati hrvatski četverac na pariće u sastavu Damir Martin, Martin Sinković, Valent Sinković i David Šain krenuo je u juriš na zlatnu olimpijsku medalju koju Hrvatska čeka još od OI 2004. u Ateni i zlata rukometaša, no na koncu su osvojili srebro. Bolja je bila fenomenalna Njemačka

Osvojena je prva hrvatska medalja na OI u Londonu! To je svakako vijest dana, a iako nije zlatna - kao što smo se nadali - srebro je zaista sjajan uspjeh za naše mladiće.

Znalo se i prije utrke kako je Njemačka glavni suparnik Hrvatskoj, a baš su Nijemci munjevito krenuli u utrku. Polako su stvarali prednost, ali se ipak očekivalo da će Hrvati u jednom trenutku finalne utrke (oko 1000 metara) krenuti u lov.

Ipak, to se nije dogodilo. Njemačka je posada 'gutala' stazu i na polovici utrke je imala cijelu dužinu čamca prednosti. Do cilja je Njemačka zadržala istu takvu prednost i odbila je sve napade suparnika bez problema.

Hrvatski četverac nije uspio nametnuti svoj ritam i uhvatiti Njemačku, a vrlo ozbiljno tijekom cijele utrke prijetila je Australija. Srebrna medalja bila je ugrožena, ali naši momci su pojačali ritam i u finišu su uspjeli u cilj ući kao drugi te tako osvojiti prvu olimpijsku medalju za Hrvatsku na ovim OI u Londonu.

Vjerojatno mora ostati mali žal nakon ovoga jer su tijekom godine Hrvati bili najbolja posada na svijetu, pa tako i u kvalifikacijama u Londonu.

Zaista sjajan uspjeh četverca koji je na okupu od 2009. godine i koji bi svoj vrhunac trebao dostići na OI 2016. u Rio de Janieru.

OI, veslanje, četverac na pariće (finale):

1. Njemačka 5:42.48

2. Hrvatska 5:44.78

3. Australija 5:45.22

4. Estonija 5:46.96

5. Velika Britanija 5:49.19

6. Poljska 5:51.74

Hrvatski četverac na pariće u sastavu Damir Martin, Martin Sinković, Valent Sinković i David Šain kao drugi je ušao u cilj