razočarana publika

Protest navijača BiH pretvorio se u ružan incident u Estoniji

11.10.2017 u 13:01

Bionic
Reading

Utakmicu Estonije protiv Bosne i Hercegovine obilježila je žestoka bakljada gostujućih navijača koji su nezadovoljni ishodom kvalifikacija, kao i vodstvom tamošnjeg nogometnog saveza...

BiH je bila u igri za plasman na SP sve do domaćeg poraza u Sarajevu u subotu protiv Belgije, u neizvjesnoj utakmici koja je završila 4:3.

  • +3
Bakljada navijača Bosne i Hercegovine u Tallinnu Izvor: Reuters / Autor: INTS KALNINS

Uoči gostovanja u Estoniji znali su bosansko-hercegovački nogometaši da im ni drugo mjesto u grupi ne bi bilo dovoljno za prolazak dalje zbog manjka osvojenih bodova pa im je preostalo tek rutinski odraditi posao.

Golovima Hajrovića reprezentacija koju vodi Mehmed Baždarević upisala je pobjedu, ali utakmicu je obilježio ozbiljan incident. Naime, navijači BiH žestokom su bakljadom prekinuli susret već na samom početku i zatim napustili stadion.

Autor: YouTube

Bio je to protest protiv razočaravajućeg kraja kvalifikacija, ali i vodstva tamošnjeg nogometnog Saveza.

'Za vrijeme dolaska na stadion bilo je jasno da su igrači BiH nervozni. Oni su vjerojatno znali što će se dogoditi. Možda je to i razlog zašto neki od glavnih igrača nisu započeli utakmicu, jer nisu željeli biti dio ovih nereda,' prenosi sportsport.ba izjavu predsjednika Estonskog nogometnog saveza Aivara Pohlaka.

Reprezentaciju BiH zbog ovog čeka oštra novčana kazna, a možda i igranje pred praznim tribinama...