dario vizinger za tportal

Prošle je sezone vodio svoj klub do povijesnog naslova i bio drugi strijelac lige, a sada će biti velika prijetnja Dinamu i golmanu Livakoviću

03.10.2020 u 07:55

Bionic
Reading

Dinamo je u četvrtak pobjedom 3:1 protiv estonske Flore izborio nastup u skupinama Europske lige, a u petak je doznao koji ga protivnici čekaju u ovom Uefinom natjecanju. Skupina nimalo nije jednostavna, jer u njoj su moskovski CSKA, nizozemski Feyenoord i austrijski Wolfsberg.

Nakon prošlosezonskog nastupa u Ligi prvaka, u kojoj je Bjeličina momčad do zadnjih sekundi dvoboja sa Šahtarom bila u kombinaciji za prolaskom u osminu finala Lige prvaka, ambicije Zorana Mamića i ovosezonskog Dinama bile su - ponoviti plasman u skupine najelitnijeg klupskog natjecanja.

No, Ferencvaroš je pokazao da Dinamo ove sezone ipak nije toliko snažan, pa se protiv estonske Flore lovilo utješno natjecanje, to jest ulazak u skupine Europske lige. I iako je Dinamo pobijedio, dojam opet nije bio savršen. No, pobjedi se ne gleda u zube, jer cilj je ispunjen. Iako ne znamo hoće li to natjecanje biti dovoljno spektakularno za trenera Mamića.

Međutim, odmah nakon ždrijeba, strateg 'modrih' ipak je naglasio sportski motiv.

'Idemo se pripremiti da se što bolje predstavimo i nadam se da Dinamo može daleko u ovoj grupi'.

I odmah su 'modri' reagirali te doveli danskog braniča, Rasmusa Lauritsena, koji zna zabiti i gol.

A za golove u svojoj momčadi, austrijskom Wolfsbergeru zadužen je hrvatski nogometaš, 22-godišnji Dario Vizinger, rodom iz Čakovca, ali koji je punu nogometnu afirmaciju stekao u slovenskom Celju, kojeg je u prošloj sezoni vodio do povijesnog naslova prvaka 'Dežele', a s 23 gola bio i drugi strijelac lige, iza još jednog Hrvata, Ante Vukušića.

'Bilo mi je prekrasno u Celju, ali jednostavno sam osjetio da mi treba novi izazov odnosno da probam igrati u nešto jačoj konkurenciji. Austrijanci su pokazali interes, i prihvatio sam poziv. Nadam se samo da nisam pogriješio, ha, ha', raspoložen je bio 22-godišnji napadač.

Očito niste, jer u tri ste nastupa već zabili dva gola.

'Da, dobro me je krenulo, što je jako bitno za samopouzdanje. A i tek sam promijenio sredinu, pa mogu reći da sam zbilja zadovoljan'.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +10
NK Dinamo - Flora; Europska liga, 1.10.2020. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Istina, u tri prvenstvene utakmice Wolfsberger, iz gradića Wolfsberga, koji se nalazi na pola puta između Graza i Klagenfurta, ima dva poraza i jednu pobjedu.

'Izgubili smo kod Salzburga, te u gostima od LASK-a, ali smo i slavili kao gosti kod Hartberga. S obzirom na to da smo gubili od favorita, onda nije ništa tragično, tim prije što su u tim porazima odlučivale sitnice. Nadam se da će drugi puta one okrenuti u našu korist'.

Jeste li već sa suigračima komentirali ždrijeb?

'Nismo još, jer se koncentriramo na utakmicu protiv St. Pöltena. Istina, znamo protiv koga igramo, ali ne mogu reći ni da smo zadovoljni, ali niti nezadovoljni. Tek mogu reći da su suparnici jako opasni'.

Jeste li pratili Dinamo proteklih sezona, kroz nastupe u Europskoj ligi i Ligi prvaka? Jer u Dinamu su upravo vašu momčad ocijenili kao suparnika kojeg bi mogli najlakše pobijediti?

'Pratio sam Dinamo, ali ne samo u Europi već i kroz HT Prvu ligu. Jer hrvatsko prvenstvo pratim i zbog Rijeke i zbog Varaždina. Znam da Dinamo ima jako puno iskustva zbog tih europskih nastupa, te jako puno dobrih igrača. Ali nešto konkretnije sada ne mogu reći, jer se detaljnijoj analizom nismo bavili. Osim toga, sve te priče su samo priče, treba se dokazivati na terenu i tamo pokazati koliko vrijediš i koliko možeš'.

Prije odlaska u Sloveniju nosili ste dres Rijeke, te nešto sitno drugoligaša Hrvatskog dragovoljca? Protiv Dinama niste igrali?

'Nisam igrao, jer u vrijeme dok sam bio u Rijeci, a bila je to Kekova era, ja sam bio još jako mlad. Igrao sam tek u dvije utakmice, a onda sam krenuo po selidbama. Jer najvažnije mi je bilo igrati. A eto, obilaznim putem došao sam već do austrijske Bundeslige, sada i do nastupa u Europa ligi, pa se nadam da ću tako i nastaviti', završio je 22-godišnjak.